Seminar “De Cloud Connected Werkplek”.

Op 8 oktober heeft PEAK-IT op het seminar de Cloud Connected Werkplek haar visie op het gebied van de virtuele werkplek en Bring Your Own Device (BYOD) voor de “nieuwe” gebruiker gepresenteerd. Deze visie geldt als basis voor de nieuwe Werkplek 3.0.
Bij de PEAK-IT Werkplek 3.0 werken de applicaties onafhankelijk van het device. Zo worden de applicaties via een zogenaamde Corporate App-store aangeboden aan de gebruiker. Deze Apps zijn gekoppeld aan de rechten welke binnen de Active Directory zijn aangegeven. Ook maakt dit concept het mogelijk via Single SignOn (SSO) Cloud Applicaties te combineren met Corporate applicaties binnen één (virtuele) desktop. Hierdoor komen ontwikkelingen als BYOD, flexibel werken en de balans tussen zakelijk en privé in een nieuw daglicht te staan. CIO van Schiphol Group Kees Jans vertelde welke mogelijkheden dit principe biedt voor de Schiphol Group. Door een veilige, flexibele oplossing aan te bieden voor BYOD tablets werd het bijvoorbeeld mogelijk het papier gebruik binnen Schiphol Group significant terug te brengen.
Ook Ton Hermes, Specialist Engineer End User Computing van VMware ging verder in op het Werkplek 3.0 concept. Als onderwerp: “de opkomst van de Mobile Rebel” werd de End User Computing visie van VMware gepresenteerd. Een visie die nauw aansluit op het PEAK-IT Werkplek 3.0 concept. De desktop oplossing van VMware is nu vooral bekend op de VDI oplossing Horizon View. Echter PEAK-IT en VMware zetten een volgende stap door Horizon Workspace actief te promoten bij haar klanten. Horizon Workspace maakt het namelijk mogelijk om applicaties virtueel aan te bieden aan de gebruikers op een veilige manier.
Als laatste presenteerde Fred van Slooten, Product Marketing Manager bij PEAK-IT welke gevolgen dit heeft op het Support en Beheer van deze omgevingen. Vooral de veranderde rol van de IT afdeling en Servicedesk werd hier behandeld. Niet meer voor, maar met de gebruikers. Deze veranderende rol heeft ook effect op de Servicedesk. Dit wordt nog meer een Single Point of Contact en zal meer een coördinerende en regie functie krijgen.
Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd druk verder gediscussieerd over de mogelijkheden en gevolgen van de Cloud Connected Werkplek.
Voor meer informatie over PEAK-IT Werkplek 3.0 kunt u contact opnemen met salessupport@peak-it.nl