Knieproblemen bij honden

Symptomen van knieproblemen bij honden

Is het u opgevallen dat uw hond kreupel, wankelend of hinkelend loopt? Wanneer hij zit, heeft hij dan een poot opzij in plaats van onder het lichaam? Is het u opgevallen dat hij een knie heeft dat er erg dik uitziet? Dan kan het zijn dat hij een knieblessure opgelopen heeft. Knieproblemen bij honden komen bij sommige rassen helaas erg vaak voor. In veel gevallen is er dan een operatie bij deze honden nodig. In dit blog vertellen we meer over de knieproblemen die bij honden voorkomen. Vertoont uw hond symptomen van knieproblemen? Neem dan contact op met een dierenkliniek bij u in de buurt.

De oorzaak

Wij zien knieproblemen bij honden helaas veel voorkomen. Deze kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het komen dat uw hond gespeeld en gerend heeft op oneffen terrein of dat hij op ijs of nat gras uitgegleden is. Is hij daarbij ongelukkig neergekomen, dan heeft dat al snel knieproblemen bij de hond tot gevolg. Vaak geven de baasjes van de honden aan een knappend geluid te horen op het moment dat de blessure vermoedelijk opgelopen is.

Operatie bij honden

Wanneer er zich knieproblemen voordoen is een operatie bij honden vaak niet te voorkomen. Vooraf wordt er natuurlijk eerst goed onderzocht wat de oorzaak van het knieprobleem is. De meest voorkomende oorzaak is een gescheurde kruisband, die met een operatie bij de hond opgelost moet worden. Voorafgaand aan de operatie bij honden worden er eerst röntgenfoto’s gemaakt. Op basis daarvan wordt geconstateerd of er daadwerkelijk een operatie bij de hond nodig is.

Voor de operatie

In het geval van een operatie moeten honden altijd eerst goed voorbereid worden:

  • De hond moet nuchter zijn en mag tenminste 12 uur voor de operatie niets gegeten hebben.
  • Hij moet behandeld zijn tegen vlooien en teken.
  • De hond is rustig uitgelaten.
  • Hij draagt een goed sluitende halsband
  • Hij zit vast aan de riem.

Na de operatie

Na afloop van een operatie moeten honden zich vooral rustig houden. Ook moet er voorkomen worden dat ze aan de hechtingen likken. Dit kan bijvoorbeeld met een speciale kap. Aangezien een operatie op alle honden een ander effect heeft, geeft uw dierenarts u verder persoonlijke instructies over het verzorgen van uw hond na de operatie.

Bel uw dierenarts!

Wij hopen u op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben over knieproblemen bij honden. Vertoont uw hond symptomen van knieproblemen? Neem dan snel contact op met een dierenkliniek bij u in de buurt. Er is namelijk snel een operatie nodig bij honden met knieproblemen om verder klachten en complicaties te voorkomen. We wensen u heel veel sterkte!

Terug naar boven