De ‘Raduno FIAT 500’ in Garlenda, Ligurië. Een evenement wat u niet mag missen!

Rate this post

MÜNCHEN – Elke zomer verzamelen grote groepen autofanaten vanuit de hele wereld zich in Garlenda, een gezellig pittoresk dorpje in Ligurië. Eens per jaar wordt hier het internationale “Raduno FIAT 500” festival georganiseerd. Dit jaar wordt het evenement op 6, 7 en 8 juli georganiseerd.

De Fiat 500 (een goedkope en praktische auto) werd een volwaardige auto-icoon na het winnen van de harten van duizenden Italianen toen het model voor het eerst werd gelanceerd in 1957.

De Fiat 500 bood de bevolking de mogelijkheid om in een moderne auto rijden tegen een betaalbare prijs. Desalniettemin werd de auto meer dan alleen een vervoersmiddel. Het ontwerp was slim en ingenieus en beloofde de mensen, die nog nooit eerder een eigen vervoersmiddel hadden gehad, een spannend nieuw leven!

De Fiat 500 van het jaar 1950 werd, na enkele wijzigingen, het ultieme voertuig voor miljoenen Italianen. Dankzij de economische boom tijdens deze tijd kende de levensstandaard een flinke stijging wat er voor zorgde dat vele Italianen voor het eerst hun eigen auto konden kopen.

Deze stadsauto blijft een icoon en trekt fans aan van over de hele wereld. Mensen uit allerlei landen ontmoeten elkaar met slechts een ding gemeen, deze kleine Italiaanse auto!

De Fiat-fanaten ontmoeten in de Ligurische stad Garlenda. De bijeenkomst duurt drie dagen en het aantal auto’s is beperkt tot 1000 Fiat’s. Het dorp Garlenda ondersteunt het evenement dat 25 jaar geleden voor het eerste begon dankzij Domenico Romano. Wat ooit begon als een kleine bijeenkomst van Cinquecento eigenaren, is vandaag de dag uitgegroeid tot 1.400 Fiat 500’s die zich elk jaar in dit kleine dorpje verzamelen.

Garlenda biedt een prachtig landschap van olijfbomen, boomgaarden maar ook wijngaarden die Pigato en Rossese wijn produceren. Garlenda behoort tot de Italiaanse Vereniging van wijn steden: “Le Citta del vino”. Voor alle golfliefhebbers is er de Golf Club “Garlenda”, wat niet alleen een sportieve uitdaging is maar ook een plek waar u een geweldig uitzicht vanwege het prachtige Ligurische landschap.

Tijdens de “FIAT 500” dagen komen bezoekers vanuit de hele wereld deze supermini bewonderen. De kalender tijdens die dagen is gevuld met evenementen voor de Fiat 500 eigenaars maar natuurlijk ook voor de bezoekers. Zoals bijvoorbeeld excursies in het binnenland, rondleidingen in het historische museum gewijd aan de beroemde kleine auto, het proeven van typisch Ligurische gerechten maar ook live muziek gedurende de dag en nacht.

Mocht u besluiten om als eigenaar mee te doen aan de “Raduno FIAT 500” , of als toeschouwer dit festival te bezoeken, dan is het belangrijk om de accommodatie ver van te voren te regelen. Tijdens het evenement loopt het dorp vol en zullen er geen accommodaties meer vrij zijn. Gelukkig heeft BlumenRiviera nog een aantal accommodaties beschikbaar in de omgeving van Garlenda, dus wees er snel bij! Naast de vele vakantiewoningen, appartementen en vakantiehuizen in Ligurië biedt de website van www.BlumenRiviera.nl nog meer informatie over Garlenda en Ligurië.


BlumenRiviera

Raul Cocca
Ossannastraße 7
80999 München
DUITSLAND

E-mail: info@blumenriviera.com
Telnr: 0049 – 8989 22 33 00
Website: www.BlumenRiviera.nl
Voor meer informatie over de “Raduno FIAT 500” – http://www.500clubitalia.it

Terug naar boven