De werking van een zonnepaneel

Rate this post

De voordelen van een zonnepaneel

Dat het in Nederland niet altijd mooi weer is, behoeft geen verdere toelichting. Maar wist u dat u met een zonnepaneel op uw dak ook in Nederland veel geld kan besparen op uw energierekening? Een zonnepaneel op uw dak zorgt er voor dat u niet meer afhankelijk bent van uw energieleverancier en u dus ook geen last heeft van stijgende energieprijzen. Bij Solar systemen kunnen wij verschillende soorten zonnepanelen leveren. Met een zonnepaneel op uw dak wordt er zelfs bij bewolkt weer stroom opgewekt. De zonne-energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen is school en erg duurzaam. De afgelopen jaren is wereldwijd meer aandacht gekomen voor duurzame energie. Ook de Nederlandse regering wil dat in Nederland meer gebruik gemaakt gaat worden van duurzame, zogeheten,  groene stroom. Met een zonnepaneel op uw dak, bent u hiermee op de juiste weg. De zonnepanelen zorgen voor een vermindering van de CO2 uitstoot. Andere voordelen van het plaatsen van zonnepanelen zijn de verhoogde waarde van uw huis. Zonnepanelen komen wat dat betreft in hetzelfde rijtje waarde verhogende factoren, spouwmuurisolatie, zuinige CV ketel en dubbelglas. Al deze factoren zorgen voor lagere maandlasten.

De werking van een zonnepaneel

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Een zonnepaneel bestaat uit aaneengeschakelde zonnecellen die elk energie opleveren. De zonnecellen in het zonnepaneel hebben twee lagen met daartussen een grenslaag. Zodra er zonlicht op de zonnecellen komt, wordt het zonlicht hierin opgevangen  en de energie wordt omgezet in elektrische energie.

Rendement

De levensduur van zonnepanelen ligt tussen de 30 en 40 jaar. Een flinke investering voor uw huis, maar het loont gegarandeerd. Het duurt gemiddeld 6 tot 7 jaar voordat u uw zonnepanelen hebt terugverdiend. Wanneer u 10 zonnepanelen laat installeren, heeft u na 25 jaar een rendement van 25.000 euro. Voor meer informatie zie www.solar-systemen.nl.

Terug naar boven