Een goed binnenklimaat zorgt voor een betere gezondheid

Rate this post

Waarom zouden we alleen in de auto airconditioning gebruiken

In de afgelopen jaren is het aantal auto’s met airconditioning sterk toegenomen. Er zijn er inmiddels ruimschoots meer met airconditioning dan zonder deze optie. Het is begrijpelijk dat we behoefte hebben aan comfort in de auto. Bovendien levert het een stevige bijdrage aan de veiligheid. Immers, een automobilist die slaperig wordt van een veel te warme auto is niet bepaald een aanwinst in het verkeer. Het comfort van die koele auto wordt enorm gewaardeerd. Is het dan niet een beetje vreemd dat we in onze woonhuizen en kantoren nog veel minder gebruik maken van een airconditioning of klimaatregelingsinstallatie? Daar brengen we immers gemiddeld meer tijd door dan in onze comfortzones op wielen.

Klimaatregeling te duur, energieverbruik te hoog en luidruchtig?

Over de kosten bestaan nog veel misvattingen. Airconditioning binnen aanleggen zou heel duur zijn. De stroomkosten zouden erg hoog zijn en de herrie van de klimaatregeling ernstig storend. Misschien moeten we nog wennen aan voordelige aanleg van een klimaatregeling. Hogere stroomkosten zijn te voorkomen door verstandig gebruik en de herrie is nauwelijks aanwezig als u kiest voor een moderne en professionele installatie. Daarnaast is het toch een beetje vreemd om bij de aanschaf van een auto zonder blikken of blozen de meerprijs voor de airconditioning of climate control neer te tellen. Terwijl het brandstofverbruik erdoor toeneemt en sommige exemplaren toch echt flink door de auto kunnen gieren. Kennelijk heeft de voorsprong die de automobielindustrie heeft genomen op het gebied van klimaatbeheersing ervoor gezorgd dat we nog moeten wennen aan klimaatbeheersing binnenskamers.

Simpele airconditioning of volledige klimaatregeling?

Bij zomerse hitte maken steeds meer mensen de keuze om een mobiele airconditioning te gebruiken. Aangezien dit vaak slechts enkele dagen per jaar echt nodig is nemen we bijna collectief niet de moeite om voor een afvoer in de buitengevel te zorgen. Als u echt gehecht bent aan uw binnenklimaat is het toch misschien de moeite waard om een vergelijking te maken. Wat zijn de werkelijke kosten van een volledige klimaatbeheersing? Wat zijn de voordelen die ik hiermee krijg? Hoe groot is de ergernis over de mobiele airconditioning? Als hier belangrijke onderwerpen voor u tussen zitten dan is het wellicht een aanrader om eens met een professional in klimaatbeheersing van gedachten te wisselen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWelke voordelen levert een goed binnenklimaat op?

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van een installatie voor klimaatregeling. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een betere gezondheid
  • Een aangename temperatuur die u zelf regelt
  • Beter vermogen om te presteren
  • Beter ritme en tempo in de dagelijkse bezigheden door stabiliteit
  • Controle over luchtvochtigheid en CO2

Meer weten over de mogelijkheden om het binnenklimaat te optimaliseren?

We hebben in Nederland steeds meer bedrijven die zich allround specialist voor het controleren van het binnenklimaat mogen noemen. Om u een goed vertrekpunt te geven voor het opdoen van informatie kunt u deze website als voorbeeld eens bekijken.

Terug naar boven