Merkbescherming in het buitenland?

Rate this post

Merkbescherming in het buitenland?

Als je start in Nederland en je in de nabije toekomst verwacht de grenzen te gaan overschrijden, dan is het verstandig nu alvast stil te staan bij merkregistratie in het buitenland. Schakel hier een merkenbureau voor in zoals Markenizer zodat er met professionele hulp kan beslissen wat het beste is.

Registratie in elk land afzonderlijk
Per land waar je van plan bent actief te worden, moet je een registratie aanvragen. Zeker als deze landen niet zijn aangesloten bij een gezamenlijk register zoals dat het geval is in de Benelux, dan ia dit de enige weg.

Internationale merkbescherming
Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een Europese merkregistratie aan te vragen. Het voordeel is dan dat e met 1 registratie meerdere landen kunt afdekken. Het is ook eenvoudig uit te breiden naar andere landen. Het is echter nog steeds noodzakelijk om een basisregistratie te hebben en voor Nederlandse bedrijven is dan het eenvoudigste het Benelux register. Voor zo’n Europese registratie betaal je dan een basisbedrag dat hoger wordt al naar gelang je meer landen wilt toevoegen.

Gemeenschapsmerk
Deze Europese registratie is dus wel erg handig als u de grenzen overgaat met uw bedrijf. In 1 klap kan u op deze manier namelijk uw merk deponeren in 17 landen. Zo verkrijg je dus merkbescherming in 17 landen. Geïnteresseerd kijk dan  nu op Markenizer en vraag een offerte aan.

Terug naar boven