Vermogensbeheer.nl maakt 70% van alle vermogensbeheerders vergelijkbaar

Rate this post

Vermogensbeheer.nl is de eerste vergelijkingssite die informatie over het merendeel van alle vermogensbeheerders in Nederland vergelijkbaar maakt. Bezoekers kunnen aan de hand van vragen een selectie maken van vermogensbeheerders. Vervolgens kunnen de beheerders vergeleken worden op zaken als dienstverlening, kosten, beleggingsmogelijkheden, rendement en organisatie.

 

Toenemende transparantie

‘Wij hebben alle vermogensbeheerders in Nederland benaderd’, merkt directeur Koen Laarhoven op. ‘Zeventig procent heeft meegewerkt aan ons interview en informatie verstrekt. Er is vaak kritiek op vermogensbeheerders dat ze niet transparant zouden zijn maar wij hebben dat niet zo ervaren. Natuurlijk zijn er nog een aantal vermogensbeheerders die huiverig staan ten opzichte van transparantie, maar deze groep wordt zienderogen kleiner. Zo hebben wij inmiddels een enorme database van gegevens over vermogensbeheerders opgebouwd.’

 

Vermogensbeheerders vergelijken

Vermogensbeheerders kunnen op de site met elkaar vergeleken worden. De bezoeker selecteert geschikte vermogensbeheerders op basis van een tiental vragen. Vervolgens kan men de geselecteerde beheerders met elkaar vergelijken op het gebied van dienstverlening, kosten, beleggingsmogelijkheden, rendement en organisatie. Als aanvulling op de site biedt Vermogensbeheer.nl de mogelijkheid tot persoonlijke begeleiding en advies bij het kiezen van een vermogensbeheerder.

 

Compleet en onafhankelijk

Vermogensbeheer.nl wil compleet en onafhankelijk zijn. Daarom zijn alle vermogensbeheerders in Nederland gratis opgenomen op de site. Voor opname in de vergelijkmodule wordt alleen als eis gesteld dat de vermogensbeheerders voldoende informatie aanleveren over de eigen organisatie en dienstverlening zodat een vergelijk mogelijk is. Voor het in contact brengen met bezoekers van de site betalen beheerders een leadvergoeding. Deze vergoeding is voor alle beheerders gelijk. Voor persoonlijke begeleiding en advies betaalt de consument een vergoeding aan Vermogensbeheer.nl. Er wordt geen vergoeding gevraagd aan vermogensbeheerders voor het aanbrengen van nieuwe klanten. Zo wordt de onafhankelijkheid van de adviseurs gewaarborgd.

 

Beleggers komen in beweging

In Angelsaksische landen wordt het grootste deel van het beheerd vermogen door onafhankelijke vermogensbeheerders beheerd. In Nederland ligt dat percentage juist heel laag en hebben banken het grootste aandeel. ‘Wij voorzien voor zelfstandige onafhankelijke vermogensbeheerders een enorme groeimarkt’, zegt Koen Laarhoven. ‘Klanten van banken komen steeds meer in beweging. De klant verwacht persoonlijke aandacht en maatwerk die banken steeds minder bieden. Daarnaast zien mensen in dat partijen met eigen beleggingsproducten niet altijd in het belang van de klant adviseren’, aldus Laarhoven. Vanaf vandaag kunnen mensen die op zoek zijn naar een vermogensbeheerder terecht op Vermogensbeheer.nl.

Terug naar boven