Antislip tape, de toepassingen en de voordelen

Rate this post

Antislip tape voor stroevere vloeren en trappen

Heb jij thuis of op kantoor gladde vloeren, trappen of andere oppervlakken die gevaarlijk kunnen zijn? Om al die oppervlakken veiliger te maken kun je die beplakken met antislip tape. Die tape koop je uiteraard bij een speciaalzaak. Maar eerst vertellen we je hieronder meer over het waarom van antislip tape op gladde oppervlakken gebruiken.

Wat is antislip tape eigenlijk?

Antislip tape wordt over het algemeen gebruikt voor het veiliger (lees: stroever) maken van gladde oppervlakken. De tape is een veilige en duurzame oplossing om traptreden en te gladde vloeren ruwer te maken om het slip- en valrisico te verminderen.

Antislip tape voor meerdere toepassingen

Antislip tape is op meerder manieren en voor meerdere omstandigheden te gebruiken. De tape is een soort van onverslijtbaar en ook splinter- en barstvrij. Zeker onder winterse omstandigheden bewijst dit soort tape met grote regelmaat zijn nut en houdt het vloeren en trappen veilig.

Waarom anti-slip tape gebruiken?

Antislip tape is zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt de tape in lengte eenvoudig zelf met een schaar in de juiste lengte knippen, waardoor ie eigenlijk op alle formaten gladde oppervlakken past.

Antislip in twee soorten

Er zijn gemiddeld genomen twee soorten antislip tape op de markt:

  1. Antislip tape op rol: deze is er voor gebruik in grote(re) lengtes. Je kunt deze antislip tape op rol altijd zelf in de juiste lengte knippen en op het gewenste oppervlak aanbrengen. Zo is het gladde oppervlak supersnel veel veiliger.
  2. Antislip tape in stroken: dat zijn dus voorgesneden stroken antislip tape. Die zijn ideaal om wat kleine(re) oppervlakken veilig te maken. De zelfklevende stroken antislip tape zijn beschikbaar in diverse (opvallende) kleuren.

Ook in soorten is er onderscheid: zo kun je bijvoorbeeld lichtgevende, lichtere of juist zwaardere antislip tape kopen.

Antislip tape kopen

Wil je ook antislip tape kopen? Ga dan naar de speciaalzaak bij jouw in de buurt of zoek een webshop online.

Heb je vragen over dit blog? Stel ze gerust via ons contactformulier

Terug naar boven