De voor- en nadelen van een prepaid creditcards

Rate this post

We weten allemaal wel dat een creditcard heel handig kan zijn in het buitenland voor de uitgaven in een vreemde valuta. Maar wist u ook dat er prepaid creditcards bestaan? Voor degene die dat nog niet wisten… Bij deze! Deze vorm van de creditcard is nog niet zo heel lang bekend in Nederland dus dat is niet zo heel gek. In dit blog zetten wij alle voor- en nadelen op een rijtje. 

Voordelen van de prepaid creditcards

Graag laten wij u kennismaken met de voordelen van een prepaid creditcard:

  1. Bij de aanvraag van een prepaid creditcard wordt er niet gekeken naar uw inkomen of uw BKR. Iedereen boven de 18 jaar komt ervoor in aanmerking.
  2. Omdat u van te voren de prepaid creditcard oplaadt, zal u nooit meer uitgeven dan er op staat. Bij een normale creditcard kan dat soms nogal spannend zijn.
  3. Nog een voordeel van het vooraf betalen is dat u dus ook nooit rente hoeft te betalen over het uitgegeven bedrag. Een prepaid creditcard scheelt u dus ook geld!
  4. De prepaid creditcard is ook een veilige betaalmanier. Je kunt nooit meer verliezen van het saldo. Diefstal is natuurlijk niet fijn maar je bent niet in een keer alles kwijt!

Nadelen van de prepaid creditcards

Aan elk voordeel zit vaak ook een nadeel. Hier laten wij de nadelen van de prepaid creditcard zien.

  1. Prepaid creditcards zijn in aanschaf vrij duur. Het gebruiksklaar maken kost aanzienlijk meer dan bij een normale creditcard.
  2. In tegenstelling tot een normale creditcard komen er nog wel wat kosten bij een prepaid creditcard kijken. Afhankelijk van de kaart die je kiest, kunnen er voor het opladen, opheffen en soms per transactie een bedrag worden gevraagd. Dit geldt voor alles maar lees dus goed de kleine lettertjes.
  3. Relatief laag transactielimiet. Vaak ligt het limiet van een prepaid creditcard rond de 1000 euro. 
  4. De prepaid creditcard wordt nog niet overal geaccepteerd. 
Terug naar boven