Eerste Nederlandstalige Podcast Summit trok meer dan 1000 ondernemers

Rate this post

Deze week vond het eerste Nederlandse Podcast Summit voor ondernemers plaats. Ondernemer Mirjam Hegger organiseert jaarlijks het enige Nederlandstalige podcast evenement gericht op ondernemers. Het doel is om (potentiële) podcastmakers te informeren en inspireren over de mogelijkheden van het medium podcasten. Zarayda Groenhart, Angelique Houtveen (3FM) en internationaal keynote speaker Igor Beuker spraken tijdens eerste Podcast Summit

Het Podcast Summit wordt een jaarlijks terugkerend evenement met meer dan 5.000 deelnemers. Tijdens deze editie kwamen ervaren podcastmakers aan het woord zoals Tonny en Martijn van IMU, Kim Munnecom, Zarayda Groenhart en Angelique Houtveen (3FM) over hun podcasts. Ondernemer en initiatiefnemer Mirjam Hegger sprak internationaal key note speaker en trendwatcher Igor Beuker over de toekomst van podcasts in Nederland en Vlaanderen. Founder van Petje Af zal sprak over content achter een paywall. Adverteren in podcasts werd behandeld door Dag en Nacht Media. Alle technische vragen werden opgepakt door technisch podcast expert Matthijs Quaars.

Podcast als ondernemerstool

De meeste podcast makers stoppen na gemiddeld 7 afleveringen. Uit de laatste telling blijkt dat er op dit moment in Nederland 5.971 verschillende podcasts zijn. ”Er is heel wat informatie te vinden over podcasten, maar echte verhalen van podcast makers, achtergronden, successen en de valkuilen ontbreken”, stelt Mirjam Hegger, oprichter van het Podcast Summit. Ze bouwt aan het grootste podcast platform van Nederland en Vlaanderen om ondernemers zowel technisch te ondersteunen als hen te helpen met het vermarkten van hun podcast. “Uit onderzoek blijkt dat geen enkel mediasegment zo hard groeit als de podcast markt. De advertentie-inkomsten van een podcast stijgen momenteel met meer dan 20% per jaar. In 2019 luisterde 5 miljoen Nederlanders een podcast en volgens de laatste cijfers is dit aantal verder gegroeid.”

Over Mirjam Hegger

Mirjam Hegger is ondernemer, podcast maker en initiatiefnemer van het Podcast Summit. Haar podcast Hooked on Business stond op nummer 1 in de categorie business en kent tienduizenden downloads.

Informatie: www.mirjamhegger.nl / https://www.podcastsummit.nl

Terug naar boven