Evenementbeveiliging

Rate this post

Werken in de evenementbeveiliging

Evenementbeveiliger op een festival

In Nederland is er altijd wat te doen op het gebied van festivals en evenementen. In de coronaperiode was het natuurlijk even wat minder, maar inmiddels is er weer van alles opgestart. Dit betekent dat er in de branche ook weer meer werknemers nodig zijn, zoals in de evenementbeveiliging. In dit artikel vertellen we u graag meer over het werken als evenementbeveiliger. Bent u benieuwd wat zo’n beveiliger allemaal doet en of het werk ook iets voor u is? Lees dan snel verder.

Voorkomende werkzaamheden

Als evenementbeveiliger bent u het visitekaartje voor een evenement. U straalt vriendelijkheid en gastvrijheid uit, zodat iedere bezoeker zich welkom voelt. Ook treedt u de-escalerend op waar het nodig is om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te waarborgen. Iedere organisatie en ieder evenement is uniek. De ene dag werkt u op een dance-event en de andere op een chique beurs. Uw werkplek op een evenement is dus nooit saai. Een evenementbeveiliger heeft een groot aantal taken, waaronder:

  • Toezicht houden op veiligheid
  • Sfeerbeleid handhaven
  • Privaatrechtelijk fouilleren en visiteren
  • Controle van vitale punten, zoals brandpreventie

Evenementbeveiliger worden met en zonder vooropleiding

Als evenementbeveiliger heeft u een opleiding op MBO niveau 2 nodig. Deze opleiding kunt u volgen via een erkende opleider. Maar er zijn ook steeds meer beveiligingsbedrijven die de opleiding zelf verzorgen. Hiervoor heeft u niet altijd een bepaald diploma nodig, maar het is wel belangrijk dat u niet (recent) met politie of justitie in aanraking bent geweest. Het voordeel van een opleiding volgen bij een bedrijf, is dat u veel praktijkervaring meekrijgt en vaak de mogelijkheid heeft om na de opleiding bij het bedrijf te komen werken. Dus wilt u werken in de evenementbeveiliging? Ga dan na welke weg voor u de juiste is en zet de eerste stap.

Heeft u nog opmerkingen over dit artikel? Laat het ons weten via het contactformulier.

Terug naar boven