Garage Henny Veenings biedt klanten gratis elektrische leenauto

Rate this post

Autobedrijf Henny Veenings uit Wormerveer is sinds begin oktober de trotse eigenaar van een elektrische leenauto, een Renault Twizy.  Klanten van het autobedrijf krijgen hiermee de ideale gelegenheid het elektrisch rijden zelf te ervaren. Want, zo zegt Henny Veenings, de grootste drempel voor het elektrisch rijden ligt bij de acceptatie van de elektrische auto.

Garage Henny Veenings bezit als een van de weinige onafhankelijk autobedrijven over een elektrische leenauto. Hiermee dragen zij uit een modern en vooruitstrevend bedrijf te zijn. De Twizy wordt net als de andere drie leenauto’s bewust gratis ingezet.

Zelf ervaren

Het mooie van de Renault Twizy is dat de auto met een normale stekker kan worden opgeladen, licht Veenings toe, bij elk normaal stopcontact. ‘De actieradius van het voertuig bedraagt 100 kilometer; in de praktijk blijkt dit voor 97 procent van de mensen ruim genoeg te zijn. We kunnen de Twizy dus aan klanten uitlenen als er geen verre reis gemaakt hoeft te worden. Onze klanten kunnen de elektrische auto gratis lenen en ervaren.’

Toekomst

Het volledige elektrische voertuig is een nieuwe stap richting de toekomst, aldus Henny Veenings: ‘Al 27 jaar lang doen wij hard ons best om de klant een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Met de aanschaf van de Renault Twizy ontwikkelt ons bedrijf zich weer een stap verder.’ Niet voor niets werd Garage Henny Veenings derde van Noord-Holland bij de prijsuitreiking ‘Bovag Autobedrijf van het Jaar 2012’.

Terug naar boven