Laadpaal thuis installeren

Rate this post

Uw auto thuis opladen

Wanneer u een elektrische auto heeft weet u hoe lastig het soms kan zijn om een laadpaal te vinden om uw auto op te laden. U bent van een hoop gedoe af als u thuis een laadpaal laat installeren. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een laadpaal thuis en geven graag een paar tips voor het installeren.

Voordelen laadpaal thuis

Kiezen voor een laadpaal thuis heeft een aantal belangrijke voordelen, zoals:

  • U kunt uw auto ‘s nachts opladen
  • U hoeft nooit meer te zoeken naar een vrije plek
  • Een laadpaal thuis laadt veel sneller dan een openbare laadpaal
  • Kosten thuisstroom zijn lager dan bij openbare laadpaal
  • Geld verdienen door je laadpaal openbaar te maken

Tips laadpaal thuis installeren

Wilt u een laadpaal thuis installeren, dan is het goed om over een aantal dingen na te denken. Ga bijvoorbeeld na of u thuis een 1-fase aansluiting of een 3-fase aansluiting heeft en of dit past bij uw wensen voor het opladen. Verder is het verstandig om te bedenken of u een laadpaal op een losse paal of een wallbox aan de muur wilt. En wanneer u uw laadpaal openbaar wilt maken, zult u met uw gemeente moeten overleggen. Tot slot: komt uw laadpaal niet op eigen grond te staan, maar op die van de gemeente of de VvE, dan zult u eerst met die partijen in gesprek moeten.

Laadpaal laten installeren door ervaren monteur

Wilt u een laadpaal thuis installeren? Dan is het verstandig om een professional in te huren. Tenzij u een ervaren elektrotechnicus bent, natuurlijk. Het installeren van een laadpaal moet namelijk heel goed en nauwkeurig gebeuren. Heeft u vragen over dit artikel? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Terug naar boven