Voordelen van draadloze bewakingscamera

Rate this post

Filmen over grote afstanden, zonder WiFi

Wanneer u voor een beveiligingscamera kiest, kan het een goed idee zijn om voor een draadloze bewakingscamera te kiezen. Zeker als u over grote afstanden wilt filmen. Maar Ook als de camera ver van de ontvanger afstaat of de WiFi dekking niet optimaal is. Wilt u nog meer weten over de voordelen van een draadloze bewakingscamera? Lees dan dit blog.

Nadelen WiFi

Vooral als uw beveiligingscamera’s op grote afstand van de ontvanger moeten worden geïnstalleerd, heeft een WiFi camerasysteem grote nadelen ten opzichte van een draadloos camerasysteem. Soms is de optie met WiFi niet eens mogelijk, bijvoorbeeld in een fabriekshal, een bouwterrein of een grote winkel. Natuurlijk is het voordeel ten opzichte van bedrade camera’s dat er geen draden hoeven te worden getrokken. Maar een WiFi signaal heeft een maximale transmissie afstand van ongeveer 20 tot 25 meter. Dat is vaak te weinig bij de genoemde plaatsen. Bovendien is het camerasysteem dat via WiFi wordt aangesloten afhankelijk van het WiFi netwerk waarop het is aangesloten. Is de dekking amper of niet voldoende, dan kan dat haperingen geven. Vooral live meekijken is dan erg onprettig en onhandig.

Voordelen draadloze bewakingscamera

Draadloze bewakingscamera’s hebben veel voordelen ten opzichte van bekabelde camera’s en camerasystemen met WiFi, zoals:

  • In open veld tot wel 300 meter afstand
  • Waterdicht
  • HD kwaliteit
  • Te plaatsen op elke plek met een stopcontact
  • Veel data op te slaan op SD-kaart of harde schijf
  • Ook modellen met touchscreen bediening
  • Beelden overal ter wereld via smartphone of tablet te bekijken

Uw draadloze camerasysteem bestellen

Bent u overtuigd van de voordelen van draadloze bewakingscamera’s? U kunt een draadloos camerasysteem bestellen bij een gespecialiseerd bedrijf. Daar kunt u bovendien advies vragen voor uw specifieke situatie. Heeft u onlangs positieve ervaringen opgedaan met draadloze bewakingscamera’s? Meld ze via ons contactformulier.

Terug naar boven