Neem de beste verzekering voor je huisdier

Rate this post

U zult altijd voor een moeilijke keuze komen te staan als u een huisdier wilt aanschaffen, want wilt u nou een hamster, cavia, kat of een hond. In de meeste gevallen kiezen mensen in Nederland toch voor een kat of een hond als huisdier. Toch moet je met een hond dagelijks de straat op. Dit ervaart de een als een opluchting en de ander als een min puntje. Een hond raden wij wel alleen aan als u regelmatig thuis bent. Als je namelijk niet regelmatig thuis bent dan moet je alweer een kennis vragen of derden inhuren om de hond uit te laten. Het allerbeste voor de hond zou uiteraard zijn dat je de hele dag thuis bent maar dat is natuurlijk niet realistisch, gelukkig daarentegen zorgt de hond ook dat je af en toe de straat op moet. Een kat doet eigenlijk meer zijn eigen ding als hij alleen thuis is dan kan hij eten en drinken omdat het gewoonlijk voor een kat is dat hij zijn behoeftes in de kattenbak doet. Het is ook mogelijk om een konijn, cavia , vogel of zelfs een slang te nemen als huisdier in Nederland, maar is het wel zaak dat je goed zorgt voor je huisdieren betreffende de zorg en de voeding, want een huisdier heeft bijna dezelfde behoeften als een mens.

Een dieren verzekering is heel handig omdat je nooit weet wat jouw huisdier kan overkomen bijv. bij katten, niesziekte tot pootje tussen de deur. In deze gevallen wil je graag dat de meeste medische kosten gedekt zijn.

Als u zonder dierenverzekering en alles besluit om een dier over te nemen van iemand bijv. op marktplaats, dan zou het voor kunnen komen dat het dier al ziek is. In dit geval heeft u natuurlijk geen een idee wat er met het dier aan de hand kan zijn, en wil je niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan maar eigenlijk een beetje gedekt staan voor alles wat er aan de hand kan zijn met het dier. Tegenwoordig kan een simpele behandeling bij de dierenarts al snel 50,- tot 100,- euro kosten en als daar nog speciale behandelingen bij komen kijken kun je al snel op bedragen als 700,- uitkomen, die je in sommige gevallen nog direct mag betalen.

Je kunt tegenwoordig bijna overal terecht voor een dierenverzekering zo kun je o.a. terecht bij:
– OHRA
– HEMA
– Inshared
– Petplan
– Proteq Dier & Zorg

Hier is het vooral vraag bij welke van deze verzekeringen het eigen risico het grootst en waar u simpelweg het voordeligst uit bent. Er is dus genoeg keuze, Neem snel een kijkje op www.dierenverzekering-vergelijken.nl/.

Terug naar boven