Online plantenwinkel Plantje.nl blijkt schot in de roos!

Rate this post

Online plantenwinkel Plantje.nl blijkt schot in de roos!

 

 

In mei 2012 is de webwinkel Plantje.nl gelanceerd. De kracht van deze online plantenwinkel zit hem in het enorme assortiment dat vers van de kweker rechtstreeks aan de klant wordt geleverd. Nu ruim 9 maanden later blijkt dit concept zoals verwacht een enorm succes. Plantje.nl heeft inmiddels het grootste online assortiment kamerplanten van de Benelux voor zowel de particuliere- als zakelijke consument. De online shopper koopt dus niet alleen schoenen, kleding en elektronica via het web maar nu ook planten. 

 

Naast kamerplanten is er ook volop keuze als het gaat om buitenplanten, potten en luxe cadeauplanten. De online bestelde producten kunnen, eventueel voorzien van een kaartje met een persoonlijke boodschap, door de gehele Benelux aan huis of kantoor geleverd worden.

 

De uitdaging: Kwaliteit en logistiek

De uitdaging lag in het bieden van een continu actueel en vers assortiment planten van de beste kwaliteit dat voor de consument betaalbaar wordt bezorgd aan huis of kantoor. Daar is men bij Plantje.nl absoluut in geslaagd. Het ruime assortiment wordt dagelijks geüpdate in samenspraak met het grote netwerk van kwekers. Zo is datgene dat in de webshop te zien is, ook daadwerkelijk leverbaar. Alle kwekers leveren uitsluitend hun beste kwaliteit en na bestelling door de klant wordt pas ingekocht bij de kweker. Verser kan echt niet.

 

Het vervoer van de planten wordt gedaan door een echte specialist in het vervoer van bloemen, planten en andere versproducten. Alles wordt met de hand verwerkt, er komt geen geautomatiseerd sorteersysteem aan te pas. Zo komen planten in topconditie aan bij de particuliere- of zakelijke klant. Men kan zelfs de afleverdag kiezen! De online plantenspecialist is nu ruim 9 maanden online en de ervaringen van de afgelopen maanden zijn uiterst positief. “Onze klanten zijn zeer enthousiast over de geleverde kwaliteit, de verpakking en onze service en dat is de beste reclame”, aldus Richard Biesma, mede-eigenaar en –oprichter van Plantje.nl.

 

Het alternatief voor het “boeketje bloemen”

Biesma vervolgt: “Wij kunnen met heel veel trots zeggen dat we gelijk vanaf de start het grootste online assortiment van de Benelux hadden en hebben als het gaat om binnenplanten. Daarnaast ligt onze focus op cadeauplanten. Eigenlijk is dit een fantastisch en duurzamer alternatief voor het bloemetje aan huis of op de zaak. Immers van planten kun je veel langer genieten dan van een bloemetje. Ook leent een plant zich prima als geschenk bij bijvoorbeeld een nieuwe woning of opening van een winkel of ander bedrijf. We zien ook veel dat het als relatiegeschenk cadeau wordt gedaan bij trainingen, vergaderingen en andere meetings.”

‘What you see online, is what you get!’

Alle planten die op de site getoond worden, kunnen daadwerkelijk geleverd worden en zijn van de beste kwaliteit. “Niet goed, betekent geld terug. Zo simpel is het!,” aldus Biesma. “Het mooie van onze planten is dat ze rechtstreeks vanaf de kweker of kas worden geleverd en niet al een tijd in een tuincentrum of winkel staan. Verder geldt ‘What you see online, is what you get’. De afbeeldingen van de planten op de website tonen namelijk een reëel beeld van de planten, zoals deze bezorgd worden. Wij voeren dan ook met trots het Thuiswinkel Waarborg Certificaat”.

 

Over Plantje.nl en Plantje.be
Plantje.nl is een initiatief van 2 Hoofddorpse ondernemers: Eduard Eveleens en Richard Biesma. Eveleens is reeds jaren werkzaam in de export van planten en Biesma heeft als eigenaar van 2 andere webwinkels, ervaring in online verkoop.

Terug naar boven