Supermarkten en payrolling

Rate this post

Wat maakt payrolling ideaal voor de supermarkt?

Payroll is al jarenlang een populaire vorm van werkgeverschap onder supermarkteigenaren. Heeft u er als supermarkteigenaar al eens over nagedacht om over te stappen op payrolling? Veel zelfstandige supermarktondernemers zien de vele voordelen van payrolling. Wat verklaart deze populariteit en wat zijn precies de voordelen voor de supermarktbranche? U leest het hieronder.

Payrolling; wat is het?

Wanneer een bedrijf besluit over te stappen op payroll, geeft dit bedrijf het juridische werkgeverschap uit handen. Daarmee is het payrollbedrijf op papier verantwoordelijk voor de werknemers van deze firma. Dat betekent dat het payrollbureau voortaan zorg draagt voor de loon-, personeel- en salarisadministratie. Ook de bijbehorende risico’s zijn hiermee de verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf.

Voordelen van payroll voor de supermarkteigenaar

Nu zult u denken; wat zijn praktisch gezien de voordelen van payroll voor mij als supermarkteigenaar? Als supermarkteigenaar heeft u te maken met een wisselend personeelsbestand en collega’s die flexibele uren werken. Het bijhouden van de uren en het uitbetalen van de lonen is een intensieve en tijdrovende administratieve last. Deze last legt u bij het payrollbedrijf als u hiermee in zee gaat. Het payrollbedrijf werkt met specialisten die met veel kennis en zorg uw personeels- en salarisadministratie op orde houden. Dit bespaart u veel tijd en energie. Tijd en energie die u kunt steken in uw supermarkt, het aansturen van uw personeel en het service verlenen aan uw klanten. Dat is toch de reden waarom u een supermarkt begonnen bent?

Meer zekerheid met payroll

Met payroll heeft u meer grip op uw ondernemerschap, vooral ook omdat het u meer zekerheid biedt. Als supermarkteigenaar kunt u voor onverwachte kosten komen te staan wanneer een van uw werknemers ziek of arbeidsongeschikt raakt. Normaal gesproken moet u deze werknemer gewoon doorbetalen, terwijl u ook nog een vervanger moet regelen. U bent van dit geregel verlost als u met een payrollbedrijf samenwerkt. De kosten van verzuim en ziekte liggen geheel bij het payrollbedrijf.

Zoek contact met een payrollbureau in uw omgeving

Heeft u een goedlopende supermarkt en wilt u er nog meer uithalen dan u nu doet? Wellicht kan een payrollbedrijf u de helpende administratieve hand bieden, zodat u die hand vrij heeft om uw winkel naar een hoger plan te tillen. Denk er eens over na, of neem voor meer informatie contact op met een payrollbedrijf bij u in de omgeving. Wellicht dat ook u de voordelen van payroll wilt ervaren!

Terug naar boven