5 Voordelen van buitenverlichting

Rate this post

Bij een landelijke of klassieke tuin hoort natuurlijk klassieke buitenverlichting. Deze verlichting heeft tal van functies en is verkrijgbaar in verschillende vormen. Klassieke buitenverlichting biedt u veel voordelen. Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van goede tuinverlichting.

1. Het brengt sfeer in uw tuin

Klassieke buitenverlichting brengt sfeer in uw tuin. Er is online heel veel sfeerverlichting verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn landelijke buitenwandlampen, nostalgische staande buitenlampen, robuuste terraslampen, grondspots, klassieke wandlampen of Franse stallampen. Met de juiste tuinverlichting geniet u zomer en winter van een prachtige tuin.

2. U ziet waar u loopt

Klassieke buitenverlichting geeft niet alleen meer sfeer in uw tuin, maar is ook erg praktisch. U kunt beter zien waar u doet en waar u loopt in het donker. Zo is het handig om verlichting te plaatsen bij uw schuur, voor- en achterdeur of onder de overkapping.

3. U kunt langer in uw tuin zitten

In de lente of zomer zit u langer buiten, omdat het nog aangenaam is. Met tuinverlichting kunt u ook ’s avonds nog in uw tuin zitten. U geniet dan langer van de aangename zomeravond en u hoeft niet naar binnen, omdat het donker wordt.

4. Buitenverlichting biedt een betere bescherming tegen inbrekers

U kunt uw buitenverlichting voorzien van bewegingssensoren. Hiermee bespaart u veel stroom, maar het beschermt uw woning ook beter tegen inbrekers. De verlichting springt dan direct aan zodra er iemand op uw terras of oprit loopt. Dit weerhoudt inbrekers om in de buurt van uw huis te komen.

5. Buitenverlichting biedt veel licht en kost weinig stroom

Wilt u klassieke buitenverlichting in uw tuin? Dan hoeft u hier nauwelijks stroom voor te gebruiken. U kunt namelijk kiezen voor led-buitenverlichting. Dit kost maar een klein beetje stroom. Een ledlamp gebruikt niet meer dan 4 tot 6 Watt per uur. Dit betekent dat de buitenlampen echt wekenlang kunnen branden, voordat er slechts 1 kilowatt is gebruikt. Met klassieke tuinverlichting wordt uw tuin dus prachtig verlicht, zonder dat het u veel geld kost.

Klassieke buitenverlichting biedt u dus diverse voordelen. Zo is het sfeervol en zorgt het voor meer veiligheid. Bovendien kost het weinig stroom. Als u een goed lichtplan heeft voor de buitenverlichting in uw tuin dan hoeft tuinverlichting helemaal niet duur te zijn. Voor een betaalbaar bedrag geniet u hoe uw tuin prachtig verlicht wordt door de zachte gloed van de klassieke buitenverlichting.

Terug naar boven