Tips over werken met industrielijm

Rate this post

Aan de slag met industrielijm

Wilt u iets gaan lijmen met industrielijm? Of werkt u al regelmatig met industrielijm, maar wilt u eens zeker weten hoe u deze lijm het beste kunt gebruiken en bewaren? Lees dan dit blog. Wij zetten voor u uiteen wat de vele voordelen van industrielijm zijn. Ook geven wij u enige tips weg over een optimaal gebruik van deze supersnelle en -vaste lijm. Daarnaast kunt u de lijm voor geruime tijd gebruiken, als u onze bewaartips toepast. Kortom, ontdek alles wat u wilt weten over industrielijm!

Alles wat u wilt weten over industrielijm

Industrielijm is een vloeibare en transparante lijm die universeel toepasbaar is. Met deze lijm lijmt u al in enkele seconden verschillende materialen muurvast aan elkaar. Het is geschikt voor bijvoorbeeld rubber, metaal, keramiek, kunststof, steen en leer. Met industrielijm kan vrijwel naadloos gelijmd worden. De lijm bestaat voornamelijk uit cyanoacrylaat, is uv-stabiel, oplosmiddelvrij en zeer goed bestand tegen kou en warmte. Als u de lijm correct gebruikt en goed bewaart, is deze erg zuinig in gebruik.

Tips over het gebruik en het bewaren

Graag geven wij u enkele tips over het gebruik en het bewaren van industrielijm. Wilt u twee dingen aan elkaar lijmen? Zorg er dan voor dat de te verlijmen delen droog, schoon en vetvrij zijn. Houd er ook rekening mee dat de industrielijm op kamertemperatuur is. Blijft er lijm na het lijmen achter in de lijmtuit? Tik dan tegen de tuit aan of knijp zacht in het flesje, zodat de lijm terugloopt. Zorg ervoor dat, alvorens u de dop er weer opdraait, de buitenzijde van de tuit droog is. Anders lijmt u de dop vast. Bewaar het flesje door deze goed gesloten en rechtop in een potje met deksel te zetten. Leg wat rijst of zout op de bodem van het potje. Zo onttrekt u vocht uit het potje en blijft uw lijm in optimale conditie.

Geniet langer van uw industrielijm

Als u bovenstaande tips goed toepast, geniet u voortaan een stuk langer van uw industrielijm. Geen verstopte tuitjes of uitgedroogde lijm meer. Wij wensen u veel werk-, klus-, reparatie- of knutselplezier toe met uw industrielijm!

Terug naar boven