Vliegende start Keurmerk Nederland & het Keurmerkregister

Rate this post

Per november 2012 is vanuit niets Keurmerk Nederland en Keurmerkregister in de lucht getild. Daarover kunt u lezen in de nieuwsbrief keurmerkend op www.keurmerknederland.com en www.keurmerkregister.com.

Al enkele jaren proefden we in met name het MKB de behoefte aan een partij die met een praktische werkwijze kan helpen bij het opzetten, redigeren, controleren en registreren van keurmerken.

Die uitdaging zijn wij aangegaan!

Ideeën uitwisselend met diverse contacten resulteerden al direct in een tweetal contracten en diverse serieuze prospects voordat we überhaupt een website of een huisstijl hadden. Dat ging dus snel. We hebben daarbij het voordeel dat er geen concurrerende partij in de markt opereert.

Vandaag, 27 november 2012, gaat Keurmerk Nederland en het Keurmerkregister officieel van start! De eerste werkzaamheden zullen bestaan uit het definitief goedkeuren van de keurmerkeisen voor het SIEV-keurmerk en het SBDC-keurmerk. We hopen dit in de komende weken af te ronden. Dan kunnen potentiële keurmerkdeelnemers zich gaan registreren via www.keurmerkregister.com. Nadat de inspecteurs de deelnemende bedrijven geïnspecteerd hebben zullen de eerste keurmerkcertificaten naar verwachting in de maanden december en januari uitgereikt gaan worden. Ook zal dan de registratie van de keurmerkhouders op www.keurmerkregister.com plaats hebben.

Zowel het bestuur van SIEV als het bedrijf achter het keurmerk SBDC (Invento) hebben uitgesproken hun keurmerk te registreren op www.keurmerkregister.com en voldoen daarmee aan de volgende eisen: ze stellen hun keurmerk onder de controle van de Raad van Toezicht, erkennen de klachtencommissie van het Keurmerkregister en stellen hun keurmerk open voor deelname door derden.

Met dit initiatief hopen we op een praktische wijze de onderscheidende kwaliteitsniveaus van keurmerken weer te geven voor die organisaties en bedrijven die zich daar aantoonbaar voor inzetten. Dat wordt beloond met een keurmerkcertificaat en een centrale keurmerkregistratie.

We hopen veel keurmerkeigenaren, keurmerkdeelnemers en andere belanghebbenden te verwelkomen: Samen merkbaar beter.

 

Namens Keurmerk Nederland en Het Keurmerkregister

Gijsbert van Voorst, Directeur

Terug naar boven