Zonnepanelen

Rate this post

Zonnepanelen

Micro-omvormers voor zonnepanelen

Wel eens van micro-omvormers gehoord? Wanneer u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen, heeft u een micro-omvormer nodig. Veel dingen in de installatie van uw zonnepanelen worden bepaald door de keuze voor het type micro-omvormer. Wij vertellen u in dit artikel meer over de voordelen van zonnepanelen en de toepassing van de micro-omvormer. Lees snel verder en ontdek waarom ook u dit nodig heeft.

Voordelen zonnepanelen

In deze roerige tijden is het belangrijk dat we zo snel mogelijk overgaan op duurzame energiebronnen. Conventionele bronnen hebben hun langste tijd gehad. Wanneer u kiest om te investeren in zonnepanelen, weet u dat ze het volgende opleveren:

  • Kosten besparen
  • Meehelpen aan een duurzame wereld
  • Onafhankelijk worden van een energieleverancier
  • Waardevermeerdering van uw pand
  • Lange levensduur

Micro-omvormers

Met het plaatsen van zonnepanelen op uw dak, bent u er nog niet. U heeft ook een micro-omvormer nodig. De stroom die door de zon wordt opgewekt is namelijk ongeschikt voor het gebruik in huis. Dit komt doordat het om gelijkstroom gaat, terwijl we in huis wisselstroom gebruiken. In de centrale omvormer vindt de omzetting van de ene naar de andere stroomsoort plaats. Dit kastje wordt in of buiten de woning geplaatst. Alle zonnepanelen zijn hierop aangesloten. Wanneer u gebruik maakt van micro-omvormers, heeft u geen centrale omvormer meer, enkel nog een kabel die direct naar de panelen leidt met daaronder een kleine omvormer. Deze micro-omvormer zet de gelijkstroom die opgewekt is door het zonnepaneel direct om in wisselstroom die in het hele huis te gebruiken is. Door deze techniek beïnvloedt schaduw of vervuiling op een paneel de andere panelen niet.

Kies de micro-omvormer die bij uw situatie past

Er zijn verschillende typen omvormers. Deze bepalen een groot aantal zaken in de installatie van uw zonnepanelen. Wilt u weten welke omvormer het best past bij uw wensen en eisen? Stel uw vragen dan aan een professional in zonnepanelen. Deze kan u precies adviseren in uw situatie. Wat is uw ervaring met de micro-omvormer? Vertel het ons via het contactformulier.

Terug naar boven