Meer weten over uw energieverbruik? Dit zijn de fabels

Rate this post

Ontdek de fabels over uw energieverbruik

Over energieverbruik wordt veel beweerd en gaan er een aantal fabels de rondte. Misschien denkt u dat u meer of minder energie verbruikt, terwijl dit eigenlijk helemaal niet het geval is. In dit blog zetten wij een aantal fabels voor u op een rijtje, zodat u meer zicht krijgt op uw energieverbruik. Denkt u eraan over te stappen naar een andere energieleverancier? Start dan vandaag nog met het vergelijken van energieleveranciers.

Spaarlamp of gloeilamp? Maakt niets uit

Al sinds 2009 is de ouderwetse gloeilamp in Nederland verboden. Helaas hebben vele huishoudens nog zeker 10 gloeilampen in gebruik. Door de keuze te maken voor energiezuinige verlichting, zoals spaarlampen, kunt u ruim 50 euro op uw jaarlijkse energierekening besparen.

Een niet gebruikte oplader verbruikt geen stroom

Wanneer u uw oplader wel in het stopcontact heeft aangesloten, maar niet gebruikt, verbruikt deze zeker stroom. Wanneer u uw oplader in het stopcontact laat zitten, kost u dit wel een paar eurocenten aan elektriciteit. Indien u dit bij elkaar optelt, komt u uit op hogere energiekosten.

Een eco-programma verbruikt meer energie

Sneller wassen is niet voordeliger dan wassen met het eco-programma. Het eco-programma verbruikt minder energie dan het snelwas programma. Het wassen duurt weliswaar langer, maar de watertemperatuur is minder hoog, waardoor minder energie verbruikt wordt.

Water koken in een fluitketel verbruikt minder energie

Wanneer u water kookt via de fluitketel of kiest voor een waterkoker, blijft de hoeveelheid energie hetzelfde. Echter haalt u het beste rendement uit de waterkoker, waarbij de weerstand direct contact maakt met het water. Om het water vervolgens lang warm te houden, kunt u het beste een theemuts gebruiken.

Voor zonnepanelen heeft u een vergunning nodig

Wederom een fabel. Voor het plaatsen van zonnepanelen behoeft u geen vergunning, tenzij u deze op een monumentaal pand wenst te plaatsen. Ook heel handig om te weten, is dat u als aanschaffer de btw van de kosten voor uw zonnepanelen kunt terugvragen aan de belastingdienst.

Handige informatie

Kortom, met deze informatie weet u weer een stuk meer over uw energieverbruik. Wat gaat u voortaan anders doen? Gebruikte u voorheen vaker een fluitketel dan een waterkoker? Of maakte u altijd gebruik van het snelwasprogramma? U weet nu wat u kunt doen om minder energie te verbruiken, zodat u straks goedkoper uit bent. Wij wensen u dan ook veel succes bij het besparen van uw energie.

Terug naar boven