Airconditioning gezondheidszorg

Rate this post

Een aangenaam binnenklimaat

Een aangenaam binnenklimaat is belangrijk in de gezondheidszorg. Vandaar dat ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, verzorgingshuizen en andere zorginstellingen vaak voorzien worden van een airco. In dit blog leest u meer over de voordelen van airconditioning in de gezondheidszorg en de verschillende systemen die er zijn.

Het belang van een lage temperatuur in de gezondheidszorg

Zorginstellingen kunnen niet zonder goede airconditioning. Tijdens warme dagen zorgt deze voor een lage temperatuur. Vooral voor ouderen, die niet goed tegen warmte kunnen, is dat een verademing. Een lage temperatuur is belangrijk voor het gezond houden van patiënten, bijvoorbeeld om een snelle verspreiding van bacteriën te voorkomen. Daarbij filtert en ververst de airconditioning de lucht. Zo wordt een optimaal klimaat gecreëerd.

Voordelen van airconditioning in de gezondheidszorg

Naast een aangename temperatuur, een schone lucht en een gezond binnenklimaat, zijn er nog andere voordelen van airconditioning in uw gezondheidsinstelling. Wanneer patiënten blijven overnachten, zullen zij beter slapen in een koelere ruimte. Ook voor behandelaren is een aangename temperatuur prettig. Zo kunnen zij zich makkelijker concentreren.

Verschillende modellen airconditioning

Er zijn verschillende modellen airconditioning. Het gaat om:

  • Een single-split systeem
  • Een multi-split systeem
  • Een VRF systeem

De toepassingen van de verschillende aircosystemen

Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken. Bij een single-split airco wordt er namelijk één airconditioning binnen op één buitendeel geplaatst worden. Bij een multi-split airconditioning kunnen maximaal vier airco’s op één buitendeel geplaatst worden. Bij VRF-systemen kunnen naast meerdere binnenunits ook vloerverwarming of luchtgordijnverwarming aangesloten worden op één buitendeel. Zo is er voor elke ruimte zijn eigen systeem.

Minder zichtbare airco’s

Airconditioningsystemen kunnen zowel hoog tegen de wand of laag bij de vloer worden gemonteerd. Wanneer u bang bent dat een zichtbare airco een ruimte te veel ontsiert, is het mogelijk de airco uit het zicht te monteren. Via roosters wordt de gefilterde lucht de ruimte ingeblazen. Een andere mogelijkheid is de unit in het plafond te monteren. Airconditioning kan ook iets toevoegen aan de ruimte, er bestaan namelijk design wandunits. Hiermee past de airco qua uiterlijk goed binnen de ruimte.

Airconditioning voor uw zorginstelling

Airconditioning in de gezondheidszorg is belangrijk voor zowel de patiënt als de behandelaar. Bent u benieuwd wat airconditioning voor uw zorginstelling kan betekenen? Of wilt u advies over de juiste airconditioning op uw werk? Neem dan contact op met een specialist in airconditioning of vul het contactformulier in.

Terug naar boven