Bruisende kerstpakketten kopen doe je zo

Rate this post

Een goed drankje bij de Kerst

De dagen worden weer donkerder en dat brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Want wat is nu gezelliger dan de kerst? Gezellig samen met de hele familie spelletjes doen, de haard volop stoken en onze buikjes rond eten. Eén ding mist nog aan dit plaatje: een lekker drankje kan nu nog net voor dat extra beetje sfeer zorgen. Voor veel mensen geldt dat dit ook de tijd van de kerstpakketten is. En dat is fantastisch want zeg nu zelf, wat is er leuker dan kerstpakketten met een lekker drankje? Niets toch?

Gewoon lekker samen biertje drinken

Er zijn van die momenten in het leven die je altijd bij zullen blijven. Momenten die je graag met andere mensen wilt delen en waar je samen op kan proosten. Een goed gesprek over intense onderwerpen in jouw leven, of in dat van de ander. Dat je elkaar in de ogen kijkt en gewoon lekker samen kan lachen. Dit alles onder het genot van een goed biertje bij de haard, voor de tv of in de garage tijdens het sleutelen. Een kerstpakket met bier zou daarbij prima van pas komen.

Verschillende types bier bij gerechten

Maar welke kerstpakketten met bier zijn er allemaal te vinden? Er zijn natuurlijk bepaalde biertjes of wijntjes die beter passen bij een bepaald gerecht. En dan zijn er ook nog verschillende soorten bier die beter bij een bepaalde snack passen dan een ander bier. Neem bijvoorbeeld Blond bier, zoals Brand Zwaar Blond of Leffe Tripel welke een krachtig en zwaar karakter hebben. Ze ruiken fruitig en hoppig en bevatten een hoog moutgehalte. Een lekker kaasplankje of kaassnacks zijn hier ideaal bij.
Donker bier is bekend van zijn dubbels, gerstwijn en stouts. Dit biertje is ideaal te combineren bij Mexicaans eten, gerijpte kaas of chocolade. IPA’s zijn daarentegen vrij bitter met een fruitige smaak. Deze zijn zo gebrouwen zodat het bier in vroeger tijden goed op lange zeereizen kon overleven. De IPA’s zijn goed te combineren met kruidige gerechten zoals curry’s en burrito’s. Ook smaakt een bolletje ijs hier uitstekend bij.

En nog meer lekkere biertjes

Witbier heeft een zachte fruitige smaak. Dit bier wordt graag op het terras en in de zon gedronken. Vaak worden gerechten zoals sushi of andere vismaaltijden hierbij gecombineerd. En als laatst hebben we nog Bockbier. Bockbier komt weer in trek zodra de bladeren van de bomen verkleuren. Dit is een typisch seizoensbier en is lekker samen met overrijpe kazen en vleesgerechten. Heb je nu ook zoveel zin om een bier kerstpakket te bestellen? Neem contact op met ons via contactformulier.

Terug naar boven