De laatste trends in huis- en tuinverlichting

5/5 - (1 stemmen)

De laatste trends in huis- en tuinverlichting

En daar was licht

Met de donkerste maanden voor de deur wordt het verlichten van huis en tuin een steeds belangrijker onderwerp. Verlichting staat bekend als een van de meest sfeermakende elementen in een interieur. Zo kunnen gekleurde lampen de stemming in huis bepalen en kunnen grondspots een kleine tuin ineens een stuk groter doen lijken. De opkomende trends variëren tussen opvallende lampen en heel subtiele verlichting. We zien bijvoorbeeld een actuele trend van materialen die naadloos opgaan in hun omgeving, zoals deze Riverstone gardenlamp. Wil je weten wat je komend seizoen kunt verwachten? In dit blog lichten we de hotste trends van het moment uit!

Van tweedehands tot high-tech

Een upgrade in de verlichting van je huis en tuin hoeft geen bakken met geld te kosten. Sterker nog, het is nu juist helemaal trendy om met gemixte stijlen te werken. Kijk eens rond bij een tweedehands winkel voor een klassieke stalamp. Combineer deze vervolgens met een moderne hanglamp in dezelfde kleur en aanschouw het magische effect! Steeds vaker wordt gekozen voor decoratieve verlichting, waarbij warm licht de boventoon voert. Voel je meer voor een moderne uitstraling? Bekijk dan eens de mogelijkheden van slimme verlichting. Door verschillende lampen samen te laten werken, pas je in één oogopslag de sfeer in huis aan voor elke gelegenheid.

Vreemde vogels schijnen het helderst

Een hanglamp gemaakt van stalen draden en bronzen details. Klinkt vreemd? Dat is het allerminst. Klassieke materialen en kleuren als goud, brons en metaal zijn helemaal van nu. Ook glazen verlichting krijgt een comeback. Zo kun je kiezen uit verschillende glazen lampomhulsels met allerlei bloemenprintjes. Juist deze materialen zorgen voor een exotische uitstraling. Een leuke toevoeging in moderne wooninrichtingen die bijvoorbeeld veel exotische kamerplanten hebben. Laat die jungle trouwens maar komen, want lampenhouders in de vorm van apen, nijlpaarden en vogel zijn ook helemaal in!

We worden graag op de hoogte gehouden. Heb je zelf nog tips die je met ons wil delen? Laat het ons weten via het contactformulier!

Terug naar boven