De woontrends van 2020

Rate this post

Laat je inspireren met de woontrends van 2020

Is jouw goede voornemen voor 2020 om je woning een trendy make-over te geven? Wij inspireren je graag met de laatste woontrends van 2020, waaronder stijlvolle vloeren en moderne wandbekleding. Haal de natuur naar binnen, ben niet bang voor imperfecties en kies voor tranquil dawn, de kleur van 2020!

Aardse materialen

Waar voorgaande jaren minimalisme nog centraal stond, mag er in 2020 weer gedecoreerd worden. Met planten, om precies te zijn, want natuurlijke invloeden staan centraal in de woontrends van 2020. Doordat de nieuwbouw de natuur steeds meer overneemt is er een drang naar meer beplanting. Ook de aandacht voor het klimaat en het milieu versterkt deze drang. De natuur naar binnen halen door je woning in te richten met planten wordt ook wel urban gardening genoemd. Naast planten kun je ook gebruik maken van natuursteen, bijvoorbeeld op de vloeren. Deze duurzame materialen vormen een stijlvolle toevoeging aan een natuurlijk interieur.

Schoonheid in imperfectie

Net als het minimalisme van 2019 is ook het strakke van de moderne inrichting verleden tijd, en draait 2020 om het omarmen van imperfecties. Dit kun je bijvoorbeeld doen door oud vintage meubilair van de kringloop op te knappen. Om twee trends te combineren kun je ook de keuze maken voor een vloer of wandbekleding van mozaïek. Stenen van verschillende tinten, vormen en groottes vormen een unieke eyecatcher in je inrichting.

Tranquil dawn: de kleur van 2020

Combineer je natuursteen vloeren en wandbekleding met de kleur van het jaar van 2020: Tranquil Dawn. Tranquil Dawn is een zachte kleur, tussen groen, grijs en blauw, en straalt kalmte en helderheid uit. Met Tranquil Dawn creëer je een mooie balans in je interieur en je kunt het combineren met vrijwel elke andere kleur. Elk jaar wordt er een trendonderzoek uitgevoerd, waar de kleur van het jaar op wordt gebaseerd. Dit jaar bleek er behoefte te zijn aan licht, duidelijkheid en positieve relaties. Vandaar is Tranquil Dawn de trendkleur van 2020!

Bezoek een showroom

Wil jij je nu ‘in het echt’ laten inspireren door de woontrends van 2020? Breng dan eens een bezoekje aan een showroom bij jou in de buurt. Vooral wanneer je op zoek bent naar een mozaïek vloer of wandbekleding is het een aanrader om een showroom te bezoeken. Elke steen heeft namelijk unieke kwaliteiten zoals de kleur en vorm en je wilt natuurlijk wel een materiaal dat precies bij jouw inrichting past! Bovendien kan de specialist je helpen met het kiezen van materialen die helemaal voldoen aan de woontrends van 2020!

Terug naar boven