Een woningontruiming bij overlijden

Rate this post

Er is een dierbare overleden. Hoe ontruim ik zijn/haar woning?

Een overlijden is een moeilijke en emotionele gebeurtenis. Het bezorgt u als nabestaande ook veel druk om alles goed en op tijd te regelen. Zeker wanneer het een woningontruiming betreft. U heeft hiernaast nog een begrafenis te plannen, maar er moeten eerst rouwkaarten geschreven worden om familie en vrienden op de hoogte te brengen van het verlies. Het zou fijn zijn als u op het gebied van woningontruiming wat ontzorgd wordt. In dit blog kunt u enkele tips lezen die u kunnen helpen bij uw woningontruiming.

Tips voor woningontruiming bij een overlijden

Wanneer er een woningontruiming plaatsvindt na een overlijden, zijn er voor u als nabestaande handige tips die u kunnen helpen dit zo effectief mogelijk te doen. Wij zetten deze tips graag voor u op een rijtje:

  • Maak duidelijke afspraken met de andere nabestaanden omtrent wat behouden mag worden, wie welke spullen meeneemt en leg dit zo nodig schriftelijk vast.
  • Heeft geen van de nabestaanden behoefte aan de overgebleven spullen? Dan kunt u deze gezamenlijk verkopen of een woningontruimingsbedrijf inschakelen die dit voor u doet.
  • De spullen zelf verkopen kunt u het beste doen via internet. U kunt deze aan particulieren verkopen via Marktplaats of Facebook. U kunt er ook voor kiezen op zoek te gaan naar opkopers, zoals de kringloopwinkel of andere bedrijven. Wilt u de spullen liever doneren? Denk dan eens aan het Leger des Heils of een AZC.
  • Laat een woningontruimingsbedrijf een bezoek aan de woning brengen voor het laten taxeren van de te verkopen spullen. U kunt hierbij kiezen voor een gedeeltelijke of totale ontruiming.
  • Zorg dat u op de dag van de ontruiming goed bereikbaar bent. Dit voorkomt miscommunicatie omtrent de spullen.
  • Zorg voor duidelijke afspraken over de spullen met het ontruimingsbedrijf en maak een vaste prijsafspraak.
  • Zorg dat u van tevoren duidelijke afspraken maakt met het ontruimingsbedrijf.

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Wanneer u kiest voor een kwalitatief goed woningontruimingsbedrijf dat respect heeft voor uw belangen, kunt u uit diverse ontruimingsbedrijven kiezen. Zo is er Ontboedel.nl. Zij ontzorgen u volledig en kijken samen met u naar de juiste plek voor de spullen van uw dierbare. Wanneer u kiest om bepaalde spullen te verkopen, komen zij langs om de inboedel te inventariseren. Hierop wordt met goedkeuring van u en de andere nabestaanden tot ontruiming overgegaan. Het is niet makkelijk om na een overlijden ook nog te moeten kijken naar een professioneel ontruimingsbedrijf. Met Ontboedel.nl heeft u een goede optie te pakken!

Terug naar boven