Payroll en de horeca: een fijne samenwerking

5/5 - (1 stemmen)

Druk door flexibiliteit en continue doorstroom van personeel

Een horeca eigenaar is bijna altijd op zoek naar personeel. Werknemers komen en gaan en daarom is er bijna altijd wel een openstaande vacature te vinden bij een grote restaurantketen, een hotel of een cateringbedrijf. Werken in de horeca is flexibel en makkelijk te combineren met bijvoorbeeld een studie. Die flexibiliteit en de continue doorstroming van personeel zorgt er echter wel voor dat veel horeca eigenaren moeite hebben met het bijhouden van de salarisadministratie. Horeca bedrijven kiezen daarom voor de hulp van een payrollbedrijf. Waarom? U leest het in dit blog!

Waarom kiezen voor payroll in de horeca?

Waarom zou je als horeca onderneming kiezen voor de diensten van een payrollbedrijf? Voor horecabedrijven is payrolling ideaal. Het zorgt er namelijk voor dat de horecaondernemer zich geen zorgen meer hoeft te maken over de salarisadministratie van het bedrijf. Een payrollbedrijf neemt namelijk de verantwoordelijkheid voor de administratieve lasten en de verschillende risico’s van de werkgever op zich. Zij ontzorgen door de arbeidsovereenkomsten voor het nieuwe personeel op te stellen, de personeelsdossiers bij te houden, de salarissen elke maand uit te betalen en voor de loonuitbetaling van zieke werknemers te zorgen.

Steek uw tijd en energie in ondernemen

Met de vele flexibele contracten en variërende werktijden kost het bijhouden van de salarisadministratie veel tijd en energie. Deze tijd en energie kan beter gestoken worden in de taken die een bedrijf echt beter maken. U kunt hierbij denken aan het verbeteren van de service in het bedrijf of het aansturen van de werknemers. Door taken als de verzorging van de salarisadministratie uit te besteden, ontstaat er ruimte om het ondernemerschap weer in zijn volheid te ervaren.

Wat verandert er voor de werknemer?

Wat zullen werknemers ervan merken wanneer u als horeca eigenaar overstapt op payrolling? Uw werknemers zullen in de praktijk niet veel merken van payrolling. U bent als horeca eigenaar nog steeds verantwoordelijk voor het aansturen van de werknemers. Daarbij behouden zij de flexibiliteit die zij hadden. Een van de weinige verschillen is dat zij nu hun loon ontvangen via het payrollbedrijf. Tevens krijgen zij doorbetaald van het payrollbedrijf wanneer zij ziek zijn.

Benader een payrollbedrijf in de buurt

Bent u een ondernemer in de horeca? En heeft u interesse gekregen in payrollen? Zoek dan een deskundig payrollbedrijf bij u in de buurt en ontdek de mogelijkheden. Maak een afspraak met een van hun specialisten. Zij vertellen u graag meer over de verschillende voordelen van payrollen. Wat zijn uw wensen wat betreft payrolling?

Terug naar boven