Gevaarlijk ongedierte

Rate this post

Ongedierte: onprettig, vies en gevaarlijk

Ongedierte wilt u niet in uw huis hebben. Het is niet alleen onprettig en vies om ze te hebben; ze kunnen zelfs gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en dus gevaarlijk zijn. Wanneer u last heeft van gevaarlijk ongedierte, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk actie onderneemt en ongediertebestrijding inschakelt. In dit blog leest u meer over de gevaarlijk ongedierte.

Voorbeelden van gevaarlijk ongedierte

Wanneer het om gevaarlijk ongedierte gaat, betreft het vaak organismen die als vector voor menselijke ziekten kunnen dienen. Deze dieren zijn dus niet de veroorzaker van de ziekte, maar zorgen ervoor dat de ziekteverwekkers worden overgedragen. Voorbeelden van gevaarlijk ongedierte zijn:

  • Ratten
  • Vlooien
  • Vliegen

Ratten

Wanneer u last heeft van ratten, of misschien zelfs van een rattenplaag, moet u zo snel mogelijk in actie komen en deze dieren laten bestrijden. Ratten kunnen schadelijke bacteriën en nare virussen met zich meedragen en zijn dus een gevaar voor uw gezondheid. Daarnaast kunnen ze grote schade aan uw woning of kantoor toebrengen. Doordat ze knagen aan meubilair en kabels, maken ze uw pand mogelijk onveilig.

Vlooien

Als u last heeft van vlooien, veroorzaakt dit veel ongemakken. Zo krijgt u last van jeuk. Vlooien zijn erg onhygiënisch en kunnen ziektes met zich meedragen. Vlooien zijn klein en kunnen zich dus makkelijk verstoppen. Hoewel je ze dus niet altijd ziet, kunnen ze wel gevaren met zich meebrengen voor u, uw gezinsleden en huisdieren.

Vliegen

Ook vliegen vormen een groot risico voor uw gezondheid. Ze landen namelijk op rottend eten en uitwerpselen. Daardoor dragen ze allerlei bacteriën bij zich die ziektes kunnen veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn: salmonella, cholera, dysenterie, tuberculose en parasitische wormen. Elke soort vlieg heeft zijn eigen leefgewoontes. Voor elk type vlieg werkt de ene bestrijdingsmethode dus beter dan de andere.

Ongediertebestrijding inschakelen

Heeft u last van gevaarlijk ongedierte? Schakel altijd een ongediertebestrijder in. Beter nog is het gelijk te bellen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding, wanneer u ongedierte ziet. Heeft u ervaringen met gevaarlijk ongedierte? Laat dan een reactie achter via ons contactformulier.

Terug naar boven