Executive search

Rate this post

De juiste persoon voor een topfunctie

Een capabele directie en een managementteam dat goed presteert zijn cruciaal voor het succes van je organisatie. Met hun kennis, ervaring, leiderschapscapaciteiten en de juiste soft skills inspireren zij hun collega’s. Wanneer zo’n functie vrijkomt, is het niet altijd eenvoudig om de beste man of vrouw voor zo’n toppositie te vinden. Veel bedrijven kiezen daarom voor executive search. In dit blog leest u meer over wat executive search inhoudt.

Wat is executive search?

Executive search wordt ook wel executive recruitment of headhunting genoemd. Een gespecialiseerd bedrijf zoekt hierbij kandidaten voor hoge functies in het bedrijf. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bestuurspositie of een positie binnen een commissie. Dit zijn functies met een jaarsalaris van boven de €80.000.

Hoe werkt executive search?

Bij executive search wordt breed gekeken naar geschikte kandidaten voor de vrijgekomen functie. Een bureau voor executive search wacht niet passief af welke reacties er binnen komen op een op een vacaturesite geplaatst bericht. Headhunters gaan actief op zoek naar professionals met de juiste ervaring en skills. De meest getalenteerde werknemers zijn vaak al ergens in dienst. Hoewel zij niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, staan zij wel open voor een nieuwe uitdaging.

Headhunters helpen bij executive search

Headhunters beschikken over een groot netwerk, dat ze inzetten om een nieuwe kandidaat te vinden. Daarnaast moeten ze genoeg kennis hebben om te weten welke persoon het meest geschikt is voor de functie. Eventueel kunnen ze gebruik maken van de volgende zaken om een nog duidelijker beeld te krijgen:

  • Het doen van uitgebreide referentiechecks.
  • Het inzetten van de slimste tools en technieken.
  • Gebruik maken van tests en assessments.

Executive search voor uw bedrijf

Dankzij executive search komt u in contact met mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel open staan voor een nieuwe baan in een bestuurs-, directie- of managementfunctie. Wanneer u het contactformulier invult, wijzen wij u graag door naar een bedrijf dat executive search aanbiedt.

Terug naar boven