Isolatie aan de basis van verduurzaming

Rate this post

Eerst isoleren, daarna andere maatregelen

Denkt u erover om uw woning te verduurzamen, omdat u milieubewust bezig wilt zijn en omdat u eventueel ook uw energielasten omlaag wilt brengen? Weet dan dat daar altijd isolatie van uw woning aan vooraf dient te gaan. Anders hebben uw energiemaatregelen weinig nut. Dus voordat u overschakelt op zonnepanelen of een warmtepomp, kunt u het beste eerst goed advies inwinnen bij een specialist in isolatie. U leest in dit blog meer over het nut en de noodzaak van isolatie van woningen en bedrijven.

Altijd eerst isolatie aanbrengen

Een bedrijfspand of woning isoleren is een rendabele investering. Door isolatie van vloeren, spouwmuren, ruiten of daken kunt u besparen op uw gasnota. De warmte ontsnapt daardoor minder door kleine kiertjes in uw woning. Zo hoeft u dus minder hard te stoken. En dat is prettig in een tijd waarin gas steeds duurder wordt.

Isolatie draagt bij aan waarde van uw pand

Bovendien verhoogt de isolatie de waarde van een woning, omdat het bijdraagt aan een hoger energielabel. Dit is voor de eventuele verkoop van een woning een pluspunt. Banken kijken namelijk steeds vaker naar deze labels. Het is dus belangrijk om hier goed aan te voldoen.

Isolatie brengt meer comfort

Hoe beter u uw pand isoleert, hoe beter dat is voor uw portemonnee. Dat is een belangrijk argument. Maar er is een nog betere reden om uw pand van isolatie te voorzien: uw woon-, werk- en leefomgeving wordt zo stuk comfortabeler. Niet langer voelt u de koude tocht langs uw benen trekken of krijgt u ineens koude rillingen als de wind op de gevel staat. Na bijvoorbeeld een spouwmuurisolatie hoeft u minder snel een dikke trui of dikke sokken aan te trekken.

Diverse vormen van isolatie

Energiezuinig wonen begint bij een goede isolatie van uw woning, ongeacht de warmtebron die u gebruikt. Woningisolatie kan gaan om muren, vloeren, daken of kruipruimtes. Voor alle soorten isolatie geldt: een goede ventilatie, en dus optimale vochtregulatie, is onontbeerlijk. daarvoor zijn vele soorten materialen op de markt. Wat voor uw situatie van toepassing is, kunt u het beste laten inventariseren door een specialist in verduurzaming en isolatie. Want ieder pand is verschillend.

Na isolatie verdere verduurzaming

Pas nadat uw woning zo optimaal mogelijk voorzien is van isolatie, hebben andere vormen van verduurzaming pas echt nut. Zeker als u wilt overschakelen op het gebruik van een warmtepomp is dat een eis. Een warmtepomp is prijzig in de aanschaf en is pas rendabel bij goede isolatie. Anders stookt u voor de mussen. Dat is in alle gevallen onnodig, en zonde van uw geld!

Terug naar boven