Voordelen van PVC vloeren

Rate this post

Nieuwe vloer nodig?

Is uw woning toe aan een nieuwe vloer, gaat u verhuizen of bent u een nieuwe woning aan het bouwen? Dan bent u in uw zoektocht naar een nieuwe vloer vast en zeker verhalen over PVC vloeren tegengekomen. Deze worden de laatste tijd immers steeds populairder. Maar waarom is iedereen eigenlijk zo weg van PVC vloeren? In dit blog vertellen we u meer over de voordelen!

PVC vloeren kunnen tegen een stootje

Een van de grootste voordelen van PVC vloeren is dat ze ijzersterk zijn. U hoeft zich dus weinig zorgen te maken over slijtage, want deze vloeren kunnen echt wel tegen een stootje. Door een goede slijtlaag zijn beschadigingen minimaal. Wanneer u kiest voor een PVC vloer, kunt u daar dus vele jaren van genieten.

Zeer makkelijk onderhoud

Het onderhouden van PVC vloeren is ontzettend eenvoudig. De vloer heeft een glad oppervlak en is makkelijk te stofzuigen. Ook is het materiaal zeer goed bestand tegen vocht. Wanneer u naast het stofzuigen de vloer af en toe een keer dweilt (waarbij reinigingsmiddel eigenlijk niet nodig is), ziet deze er altijd netjes uit.

Ideaal voor vloerverwarming

PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Wordt er een nieuwe vloer geplaatst, dan gaat dat tegenwoordig vaak gepaard met het leggen van een vloerverwarming. PVC vloeren zijn hiervoor ideaal. Ze geleiden de warmte namelijk zeer goed. Er gaat dus geen warmte verloren omdat de vloer deze tegenhoudt.

De vloeren zijn geluiddempend

Kiest u voor een PVC vloer, dan zullen uw onderburen u dankbaar zijn, aangezien PVC vloeren geluiddempend zijn. Er zijn maar weinig vloeren die compleet stil zijn, maar de PVC vloeren komen er zeker wel bij in de buurt.

Niet van echt te onderscheiden

Door moderne technieken zijn PVC vloeren bijna niet meer te onderscheiden van houten vloeren. Dit komt niet alleen omdat de dessins er precies zo uitzien als echt hout, maar de vloer voelt ook daadwerkelijk aan als hout. Door de grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren zijn er ook andere mogelijkheden om de PVC vloer aan te passen aan uw smaak. Zo kunt u ook kiezen voor een vloer die bijna niet van echt natuursteen te onderscheiden is.

Bezoek een showroom

Wilt u, nu u bekend met deze voordelen van PVC vloeren, weten wat de mogelijkheden zijn voor uw woning? Neem dan eens contact op met een specialist op het gebied van vloeren. Omdat de mogelijkheden van PVC vloeren eindeloos zijn, raden wij u tevens aan om een showroom te bezoeken. Daar vindt u ongetwijfeld de PVC vloer die perfect bij uw woning past!

Terug naar boven