Laminaat

Rate this post

Overal te leggen

Uw vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw huis. Laminaat is er in vele soorten en stijlen. U kunt het in vrijwel elke ruimte van het huis leggen, zoals de woonkamer, de keuken en de slaapkamer. Er is zelfs laminaat voor vochtige ruimtes. Laminaat heeft veel voordelen. In dit blog vertellen we u er alles over.

Wat is laminaat?

Laminaat is een vloersoort, gemaakt van kunststof. Het bestaat uit losse panelen. Deze panelen zijn opgebouwd uit verschillende lagen: een kunststof onderlaag van melamine, een drager van high-density fibreboard, een laag bedrukt papier en een kunststof toplaag. De lagen vormen samen een stevig geheel.

De voordelen van laminaat

Laminaat ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook veel voordelen, zoals:

  • Het is geschikt voor elke ruimte.
  • Het heeft een lange levensduur.
  • Het is makkelijk te onderhouden.
  • Het is eenvoudig te plaatsen.
  • Het is kleurvast.
  • Het is sterk en stabiel.
  • Het is goedkoper dan echt hout.

Laminaat eenvoudig leggen

Vroeger moest laminaat vaag gelijmd worden. Tegenwoordig is het leggen van laminaat veel eenvoudiger, vanwege het kliksysteem. Op die manier kunnen de panelen eenvoudig aan elkaar bevestigd worden. Niet voor niets leggen veel mensen zelf het laminaat in hun huis. Maar ook wanneer u de klus overlaat aan een professional, profiteert u van het eenvoudige kliksysteem. De vakman zal immers snel klaar zijn met het leggen van het laminaat.

Laminaat voor uw woning

Wilt u ook nieuw laminaat (laten) leggen? Ga dan naar de vloerenspecialist bij u in de buurt. Zij adviseren u over het laminaat dat voor uw kamer of woning geschikt is en beantwoorden al uw vragen. Wat is uw ervaring met laminaat? Laat het ons weten via het contactformulier.

Terug naar boven