Motorrijschool Utrecht

Rate this post

Met de motor op pad

U zoekt een motorrijschool in Utrecht. Bijvoorbeeld omdat u met de motor op vakantie wilt, toertochten wilt gaan maken of gewoon in het woon-werkverkeer de files ontwijken. Voordat u echter met de motor op pad kunt gaan, zult u eerst een aantal dingen moeten leren. Wij vertellen u graag meer over de examens die u met een motor dient te halen voordat u de weg op mag, de verschillen tussen rijbewijs A1, A2 en A en de leeftijden waarop u lichte en zware motoren mag rijden. Lees snel meer.

3 examens voor de motor

Heeft u een motorrijschool in Utrecht uitgekozen, dan kunt u beginnen met lessen. Tijdens deze lessen wordt u voorbereid om de 3 verschillende examens die gelden voor het halen van een motorrijbewijs

  • Theorie-examen (ATH)
  • Voertuigbeheersing (AVB)
  • Verkeersdeelname (AVD)

Verschil rijbewijs A1, A2 en A

Er zijn drie verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A3. Met het rijbewijs A1 kunt u een motor van maximaal 125 cc en een maximaal vermogen van 11 kw rijden waarvan de vermogen/gewichtsverhouding minder dan 0,1 kw per kg massa is. Met rijbewijs A2 kunt u een motor met een vermogen van maximaal 35 kw en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,2 kw per kilogram massa besturen. Bij rijbewijs A zijn er geen beperkingen.

Leeftijden voor lessen en examens

De categorie waarmee u mag lessen en examen mag doen, is afhankelijk van uw leeftijd. Vanaf 17 jaar mag u starten met de lessen voor rijbewijs A1 en vanaf 18 jaar mag u hiervoor een rijbewijs halen. Vanaf 19 jaar mag u gaan lessen voor rijbewijs A2 als u al een A1 rijbewijs heeft. Vanaf 20 jaar mag u sowieso lessen en examen doen voor rijbewijs A2. Vanaf 21 jaar mag u lessen voor rijbewijs A. Afhankelijk van uw leeftijd en ervaring kunt u tussen uw 21e en 24e uw examen afleggen.

Motorrijschool in Utrecht

Bent u op zoek naar een motorrijschool in Utrecht? Check de prijzen en de beoordelingen voor u begint. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze dan via ons contactformulier.

Terug naar boven