Prijswinnend Deens IT-consultantbedrijf breidt verder uit in Nederland

Rate this post

Het IT-consultantbedrijf ProData Consult, dat door Computerworld in acht jaar tijd vier maal tot beste IT-consultantbedrijf van Denemarken werd verkozen, heeft de deuren van een nieuw kantoor in Nederland geopend.

ProData Consult is per 2 januari 2013 van start gegaan in Nederland. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Kopenhagen, heeft zich daarmee nu gevestigd op de Nederlandse markt. De uitbreiding dient deels om bestaande klanten beter van dienst te kunnen zijn en tevens om nieuwe grote klanten aan te kunnen trekken door in heel Noord-Europa zichtbaar aanwezig te zijn.

Voor de tweede keer in Nederland
Als u denkt, de naam van dat bedrijf klinkt mij bekend in de oren, is dat omdat ProData Consult al eerder in Nederland gevestigd is geweest. In juni 2007 heeft de leverancier Dataman “Prodata Consult Nederland” opgericht, een franchise onder licentie van Prodata Consult te Kopenhagen. Helaas verloor Dataman haar ProData Consult licentie als gevolg van hun faillissement in oktober 2010. Gedurende die jaren was ProData Consult Nederland een succesvol geleid bedrijf. ProData Consult Nederland had een groot aantal freelance professionals in dienst en ze hadden een veelbelovend klantenbestand.

Toine van Kastel, Country Manager, Prodata Consult, Nederland:
“Vijf jaar geleden werkte ik voor de franchise en het bedrijf was eigenlijk bij die eerste vestigingspoging al erg succesvol, dus ik ben verheugd om weer bij ProData Consult aan de slag te zijn. Los van wat er met Dataman is gebeurd, is ProData Consult zelf een hoogaangeschreven en stevig gegrondvest bedrijf, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we wederom competente freelance IT professionals aan zullen trekken en een nieuw sterk klantenbestand zullen opbouwen.”

De Nederlandse tak van ProData Consult houdt kantoor in Gorinchem. Het lokale salesteam wordt gevormd door Toine van Kastel en een assistent. Alle backoffice diensten zullen door het hoofdkantoor in Denemarken worden verzorgd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Toine van Kastel, tel. 0183 – 820018, t.vankastel@prodataconsult.nl

Over Prodata Consult
De core business van ProData Consult is het leveren van freelance IT-consultants. ProData’s consultants omvatten ruim 3.000 verschillende IT-competenties. ProData Consult levert uitsluitend expert IT-consultants. Met minimaal vijf jaar IT-ervaring in het bedrijfsleven en uiterst deskundig op het gebied van hun kerncompetenties, hebben onze consultants gemiddeld ruim 10 jaar professionele ervaring. Momenteel zijn er binnen ProData Consult ca. 350 consultants werkzaam in Noord-Europa. Met kantoren in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Polen en Nederland, heeft het IT-consultantbedrijf de visie om in 2013 verder uit te breiden.

Terug naar boven