Redenen om meerstammige bomen te kopen

Rate this post

Meerstammige bomen: een toevoeging aan iedere tuin

Wilt u iets toevoegen aan uw tuin, maar weet u niet goed wat? Verdiep u dan eens in meerstammige bomen. Deze bomen zijn niet voor niets super populair in Nederland. Ze zijn namelijk een mooie opvulling voor zowel kleine als grote tuinen. Meerstammige bomen zijn er in verschillende soorten en maten. Benieuwd wat de mogelijkheden van meerstammige bomen zijn? Lees dan snel verder.

Bijzondere eigenschappen

Meerstammige bomen zijn een bijzondere boomsoort. Het zijn namelijk bomen met meerdere stammen, wel 3, 4 of zelfs 5. De boom vertakt zich in meerdere stammen uit de grond of vlak boven de grond. En naast de meerdere stammen hebben meerstammige bomen nog meer bijzondere eigenschappen. U kunt namelijk meerstammige bomen krijgen met een vroege op opvallende boei, een karakteristieke stam, een grillige structuur of juist een transparante structuur. En er zijn meerstammige bomen met bessen, vruchten of in herfstkleuren.

Zowel sierlijk als praktisch

Door de veelzijdigheid van meerstammige bomen, vormen ze een sierlijke toevoeging aan iedere tuin. Ook kleine tuinen. Want er zijn ook meerstammige bomen te krijgen die wat kleiner en compacter zijn. En ook al hebben meerstammige bomen door hun meerdere stammen een behoorlijk volume, ze worden vaak niet al te groot. Dat maakt ze praktisch voor elke soort tuin.

Eindeloos veel mogelijkheden

Als u uw tuin wilt opfleuren, is een meerstammige boom kopen zeker aan te raden. En wist u dat de mogelijkheden van de toepassing van een meerstammige boom eindeloos zijn? U kunt de boom losstaand plaatsen in zijn eentje, maar ook meerdere meerstammige bomen naast elkaar plaatsen om een haag te creëren. Zet de meerstammige boom in een verhoogde border in uw voortuin, op een mooie solitaire plek in uw achtertuin, naast het terras of tussen de vaste planten. Waar u ook voor kiest, u creëert hoe dan ook een bijzondere sfeer in uw tuin.

Wilt u meer weten over meerstammige bomen? Laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

Terug naar boven