Tips voor financiering van beleggingsvastgoed

Rate this post

Hulp bij het financieren van uw aankoop

U wilt graag beleggen in vastgoed. Maar u weet nog niet hoe u uw eerste aankoop kan financieren. Dan kunt u wel wat hulp gebruiken. In dit blog geven wij u daarom tips om vastgoed succesvol te financieren.

Zorg voor voldoende eigen financiële inbreng

Wanneer u gaat beleggen in vastgoed is het verstandig voldoende eigen inbreng voor de financiering van een pand te hebben. Immers: hoe meer u zelf inbrengt, hoe sneller u een hypothecaire lening kunt afsluiten. De richtlijn hiervoor is minstens 15 tot 20 procent van het aankoopbedrag.

Zorg dat u een sterke kredietnemer bent

Wilt u geld lenen voor een beleggingspand, dan worden de voorwaarden en de rentevoet bepaald door een aantal factoren. Voordat u een hypothecaire lening gaat afsluiten, is het een goed idee om uw kredietscore te raadplegen. Hoe beter deze is, hoe voordeliger uw voorwaarden. Ook uw liquide middelen spelen een rol. Het is goed een bepaald cash reserve te hebben, zodat uw kredietverstrekker weet dat u niet in de problemen komt wanneer uw pand onverhoopt een tijdje niets oplevert, bijvoorbeeld door leegstand of wanbetaling.

Vergelijk kredietverstrekkers

Wanneer u geld nodig heeft voor uw investering, is het goed kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Kleine kredietverstrekkers zijn vaak flexibeler dan grote en kennen de lokale markt meestal beter. U kunt ook onafhankelijke hypotheekmakelaars inzetten. Zij hebben een groot netwerk aan kredietverstrekkers en kunnen deze makkelijk met elkaar vergelijken.

Financiering van uw vastgoed

Samenvattend de tips uit dit blog nog even op een rij:

  • Zorg voor voldoende eigen financiële inbreng
  • Zorg dat u een sterke kredietnemer bent
  • Vergelijk kredietverstrekkers

Bent u nu ook op zoek naar financiering voor vastgoed? Schakel dan een specialist in. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Deel ze met ons via het contactformulier.

Terug naar boven