Wat kunt u doen tegen obstipatie?

Rate this post

Geen last meer van verstopte darmen

Obstipatie, constipatie en verstopping zijn verschillende termen voor hetzelfde probleem: u kunt niet goed poepen. Met een verstopte dikke darm kan het lichaam zich niet goed ontdoen van afvalstoffen en dit zorgt voor veel ongemakken. Obstipatie kan verschillende oorzaken hebben. Maar u wilt niet alleen weten waar verstopping vandaan komt. U wilt natuurlijk het allerliefste weten hoe u zo snel mogelijk van dit vervelende probleem af kunt komen. Lees daarom snel verder. In dit blog leest u een aantal tips om obstipatie te verhelpen.

Heeft u last van obstipatie?

Misschien vraagt u zich af of uw klachten wel veroorzaakt worden door obstipatie of toch door iets anders. Daarom zetten we eerst een aantal klachten op een rij die kenmerkend zijn voor een verstopping in de darmen:

  • Buikkramp
  • Opgeblazen gevoel
  • Nauwelijks ontlasting
  • Harde en/of droge ontlasting
  • Pijn in de buik of rugstreek bij het toiletbezoek

Lees hier meer info over obstipatie.

Obstipatie tegengaan

De verstopping wordt vaak veroorzaakt door een ongezond eet- en leefpatroon. Dit kan uw darmen namelijk flink van slag maken. Zorg daarom dat u door de dag heen voldoende water drinkt om te voorkomen dat u last krijgt van een verstopping. Ook is het belangrijk om iedere dag voldoende vers fruit en verse groenten te eten. Zo krijgt u de vezels binnen die uw darmen nodig hebben. Ook dagelijks bewegen kan de kans op verstopping verkleinen. Heeft u al last van obstipatie? Dan kunnen deze tips ook helpen om de verstopping te verhelpen. In de meeste gevallen merkt u binnen twee weken al verandering.

Medicijnen bij verstopte darmen

Hebben de bovenstaande tips niet geholpen? Neem dan contact op met een dokter. Uw arts kan eventueel verder onderzoek doen en kan de mogelijkheden op het gebied van medicatie met u bespreken. Er zijn medicijnen die kunnen zorgen voor een snellere werking van de darmen en zachte ontlasting.

Wilt u nog tips toevoegen? Laat dan een reactie achter via het contactformulier.

Terug naar boven