Iemand heeft zich voorgedaan als slotenmaker, wat nu?
Er zijn de laatste tijd oplichters actief die zich voordoen als slotenmaker. Controleer daarom van tevoren goed of een slotenmaker betrouwbaar is! Heeft u toch te maken gehad met een onbetrouwbare slotenmaker? Volg dan zo snel mogelijk deze vijf stappen om actie te ondernemen.
1. Bel de politie
Bent u bedreigd door de malafide slotenmaker en onder druk gezet om te betalen? Bel dan de politie en doe aangifte van de bedreiging. Is de slotenmaker agressief of weigert hij uw terrein te verlaten? Bel dan direct met spoed de politie om ergere problemen te voorkomen.
2. Dien een klacht in bij het consumentenloket van ACM
De ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Zij houden in de gaten welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En zij helpen mee om dit probleem op te lossen. Uw klacht kan helpen om oplichting in de toekomst te voorkomen.
3. Meld fraude bij de fraudehelpdesk
Heeft u te maken gehad met een onbetrouwbare slotenmaker? Maak dan een melding van fraude bij de fraudehelpdesk. Zij adviseren u over wat u het beste kunt doen en verwijzen u door naar andere instanties.
4. Neem contact op met de bank
Het is het beste om de oplichter niet te betalen! Heeft u toch betaald? Laat het afgeschreven bedrag dan storneren door de bank. Zoek ook uit welk IBAN-nummer en welke naam aan de betaling verbonden zijn. Dit kan helpen bij het traceren van de zogenaamde slotenmaker.
5. Neem contact op met de verzekeraar
Malafide slotenmakers verwijzen u vaak door naar de verzekeraar om eventuele kosten te verhalen. In sommige gevallen bent u inderdaad verzekerd voor schade door een slotenmaker. Dit kunt u zien bij uw inboedel- en/of opstalverzekering. Bent u van plan om juridische stappen te ondernemen in verband met de oplichting? Neem dan contact op met uw verzekeraar voor rechtsbijstand.
Wilt u hulp bij het vinden van een betrouwbare slotenmaker? Neem dan gerust contact met ons op!