Cocktails voor thuis bestellen!

Rate this post

Cocktails voor thuis bestellen!

Voor een gezellig avondje thuis

Genieten van cocktails is natuurlijk heel gezellig, maar genieten van cocktails met een Amsterdamse twist is natuurlijk altijd beter. Tenminste, dat vinden wij. Ben je het daarmee eens en ben je dol op lekkere drankjes drinken in het gezelschap van goede vrienden? Dan is het wel even behelpen tijdens de corona pandemie. Maar waar een wil is, is een weg: net als met gezellig uit eten is afhalen ook een mogelijkheid. Lees hier hoe je voor een gezellige avond met vrienden zelf cocktails kunt maken, of als je daar geen zin in hebt, cocktails voor thuis kunt bestellen.

Menu en ingrediënten

Ga je zelf cocktails maken? Wat zet je dan op het menu? Cocktails bevatten veel verschillende ingrediënten. Maak dus liever een klein aantal verschillende cocktails goed, dan veel cocktails net niet. Wat heb je daarvoor nodig? Voor de basis heb je meestal vodka, rum, gin, tequila en whiskey nodig. Zorg ook dat je Triple Sec in huis hebt voor het maken van Cosmopolitans en Margaritas. Zeker ook nodig: limoenen, citroenen, angostura bitters en suikersiroop. Hiermee kun je alleen al 20 cocktails maken.

Cocktailglazen en garnering

Cocktails drink je natuurlijk uit het juiste cocktailglas. Zo zijn er Martini glazen, longdrink glazen, tumbler glazen, et cetera. Pas je glazen assortiment dus aan aan het menu. Zorg voor tweemaal zoveel glazen als dat je gasten hebt. En om je cocktails mooi af te maken heb je garnering nodig, zoals citroen, limoen, sinaasappel, munt en cocktailkersen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Tabasco en Prosecco.

Shakers, rietjes en roerstaafjes

Voor een avondje cocktails thuis heb je ook belangrijke ‘gereedschappen’ nodig. Zorg dat je minimaal drie shakers in huis hebt. Anders zit iedereen op elkaar te wachten. Daarnaast zijn ook rietjes en roerstaafjes zeer handig voor je cocktails. Let alsjeblieft wel op het milieu; gebruik papieren rietjes in plaats van plastic.

IJsblokjes en water

Ook onmisbaar: ijsblokjes en water. Zorg voor veel crushed ijs en doe dit in wijnkoelers. Hoeveel ijs heb je nodig? Twee zakken ijs van vijf kilo lijkt ons voldoende. En waarom heb je water nodig? Cocktails bevatten veel alcohol. Om het gezellig te houden is het verstandig om tussendoor voldoende water te drinken.

Of: cocktails voor thuis bestellen!

Is bovenstaande je allemaal een beetje veel werk en wil je gewoon snel genieten van een lekkere cocktail? Dan kun je ook gewoon cocktails voor thuis bestellen. Wel zo makkelijk en nét zo gezellig. Veel plezier!

Heb jij ook leuke afhaaltips in tijden van corona? Laat het ons weten via het contactformulier hier op de site.

Terug naar boven