Let op: uw auto is ’s winters extra gevoelig voor mankementen

Rate this post

Waar moet u op letten?

De barre winters van weleer liggen al een tijdje achter ons. Wat dat betreft hoeven we ons minder zorgen te maken over onze auto dan vroeger. Maar pas op: een koude periode kan zomaar ineens zijn intrede doen. En dan kan uw auto ineens mankementen gaan vertonen. Onder andere doordat door de kou een aantal dingen krimpen. Dat kan defecten opleveren die typisch zijn voor de winterperiode. Lees hier meer over de mankementen die u kunt tegenkomen.

Dikker wordende vloeistoffen

Als de temperaturen richting het vriespunt gaan, worden autovloeistoffen vaak dikker. Antivries, transmissievloeistof en olie kunnen daardoor minder makkelijk door de systemen van uw auto bewegen. Dit probleem is te verhelpen door voor het rijden de motor ongeveer 10 minuten te laten draaien om de vloeistoffen op te warmen.

Bevriezen van brandstofleidingen

Het bevriezen van brandstofleidingen kan in de winter altijd gebeuren. Dat komt dan door condensatie in de tank. Het gebeurt het vaakst als de tank (bijna) leeg is. Onze tip: houdt uw auto in de winter zoveel mogelijk volgetankt.

Kapotte ruitenwissers

Veel automobilisten hebben last van kapotte ruitenwissers in de winter. Dit probleem wordt veroorzaakt door het aanzetten van de ruitenwissers als er nog ijs op de ruit zit. Daarnaast zorgt vorst voor kleine scheurtjes in de rubbers van de ruitenwissers.

Lege of kapotte accu

Bij temperaturen rond of onder het vriespunt moet uw accu extra hard werken bij het starten van de auto. Dat kan een lege accu opleveren. Ook gaat een accu niet levenslang mee. Na geruime tijd neemt de capaciteit af en moet u de accu vervangen.

Bijtend strooizout

Als er veel zout op de weg gestrooid wordt in de winter, is het raadzaam om uw auto zo nu en dan even door de wasstraat te rijden. Het zout doet uw auto geen goed. Het maakt de lak dof en kan ook roest veroorzaken op plekken die u niet tot nauwelijks ziet.

Auto toch rijp voor de sloop? Neem contact op

Is er geen redden meer aan en wilt u weten of uw auto rijp voor de sloop is? U kunt uw auto altijd bij een autosloperij aanbieden. Wellicht krijgt u er nog een goed bedrag voor terug.

Heeft u ervaringen met autosloperijen? Vertel uw verhaal in ons contactformulier hier op de website. We zien uw reactie graag verschijnen.

Terug naar boven