Met deze stijlvolle wandbekleding haalt u de industriële look naar de keuken

Rate this post

Accentmuur in de keuken

De industriële look is een ware interieurtrend. Heel veel mensen kiezen voor deze stoere, trendy look in hun woning. In de woonkamer wordt bijvoorbeeld gekozen voor een betonlook vloer, meubilair en accessoires van staal en de kleuren groen en bruin. Wilt u ook in de rest van uw woning de industriële trend toepassen? Begin in de keuken! Bijvoorbeeld met stoere wandbekleding. In dit blog inspireren wij u met ideeën voor uw keuken in industriële stijl.

De industriële look

Een industriële keuken is te herkennen aan veel ruimte, het gebruik van grove materialen en natuurlijk de stoere uitstraling. Dit lijkt enigszins op de moderne en design keuken, maar er zijn enkele belangrijk verschillen. Zo moet een moderne of design keuken tot in de puntjes strak en afgewerkt zijn. In een industriële keuken mogen oneffenheden en ruwe randjes juist te zien zijn. Dat wordt onder andere gedaan door te kiezen voor het juiste materiaal: steen en hout. Dit kunt u bijvoorbeeld toepassen in de wandbekleding.

Natuursteen, baksteen of hout

Natuursteen, baksteen of hout aan de muur past perfect bij de industriële keuken. Het bevestigen van dit soort wandbekleding lijkt wellicht veel werk, maar dat valt heel erg mee. U kunt namelijk kiezen voor speciale wandbekleding waarbij steen of hout op matten geplaatst is. Die matten worden vervolgens eenvoudig tegen de wand bevestigd. Zo wordt in een handomdraai een unieke accentwand gecreëerd. Een bijkomend voordeel is dat dit type wandbekleding ook nog een heel duurzame optie kan zijn. Vindt u dit ook een belangrijke factor? Kies dan voor een leverancier die gebruik maakt van duurzame materialen.

Heeft u al een industriële keuken? Voor welke soort wandbekleding heeft u gekozen? Neem contact met ons op, wij horen graag hoe u een industriële keuken gecreëerd heeft!

Terug naar boven