Ergste fouten bij vloeronderhoud

Rate this post

Voorkom deze fouten bij vloeronderhoud

Een natuursteenvloer staat prachtig in ieder interieur. Maar voor een stralende mooie vloer is het wel belangrijk om de vloer goed te onderhouden en regelmatig schoon te houden. Wilt u voorkomen dat de vloer beschadigt? Lees dan snel verder. Wij bespreken een paar van de grootste fouten bij vloeronderhoud.

Schurende middelen gebruiken

Is uw vloer toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Gebruik dan nooit schuurmiddel voor het vloeronderhoud. Ook staalwol of schuursponsjes kunt u gewoon in de kast laten liggen. Schurende middelen kunnen namelijk de polijstlaag beschadigen. En die laag zorgt juist voor de bescherming van de vloer.

Schoonmaakmiddelen met een hoge zuurgraad

Natuursteen is vaak erg poreus en kan niet tegen schoonmaakmiddelen met een hoge zuurgraad. Iets wat u dan ook echt niet moet doen bij het schoonmaken van uw natuursteen vloer is de vloer afsoppen met allesreiniger. Ook andere standaard schoonmaakmiddelen hebben vaak een te hoge zuurgraad. Gebruik daarom alleen middeltjes die aanbevolen zijn door een specialist voor uw specifieke vloersoort.

Krassen door de stofzuiger of harde bezem

Krassen op uw mooie glanzende vloer van natuursteen kunnen echt een doorn in het oog zijn. Daarom moet u altijd zorgen dat u een zachte bezem gebruikt of een stofzuiger met een zachte borstel bij het schoonmaken van uw vloer. Let er ook op dat de wieltjes van de stofzuiger geen krassen maken op de vloer.

Onderhoud te lang uitstellen

Voorkomen is beter dan genezen. En dat geldt zeker ook bij vloeronderhoud. U kunt uw vloer onderhouden wanneer u krassen, beschadigingen of oneffenheden ziet, maar vaak is het dan al te laat. Daarom kunt u beter uit voorzorg kiezen voor periodiek vloeronderhoud.

Zo kunt u fouten voorkomen

Wilt u zeker weten dat er geen fouten gemaakt worden bij het onderhouden van uw mooie vloer? Dan kunt u het beste een specialist in vloeronderhoud inschakelen. Wij helpen u graag met het vinden van een betrouwbare partner voor het onderhouden van uw vloeren. Neem hiervoor contact met ons op.

Terug naar boven