Het oude geheim van de loungebank

Rate this post

Waarom kiezen wij massaal voor een ‘oude’ bank?

Als je de loungebank en het woord ‘chillen’ bij elkaar voegt, kom je uit in de middeleeuwen en zelfs tot bij de aloude Romeinen. Want wat wij vandaag de dag massaal doen is lekker chillen op de loungebank. Sterker nog: we willen eigenlijk niet anders meer. Net zoals de middeleeuwse prinsen en prinsessen en de Romeinse keizers dat deden, zijn we niet van de loungebank meer af te slaan. Wat maakt die ‘oude’ loungebank zo bijzonder dat we er anno nu nog steeds graag op plaatsnemen in onze allerluiste ligstand? Hier komt het geheim…

Oud en nieuw in de loungebank

Onze hang naar vroeger tijden, waarin alles beter was, is iets hardnekkigs dat we maar niet uit ons systeem krijgen. Niets menselijks is ons vreemd wat dat betreft. En dat is misschien maar goed ook, want zo kunnen goede oude tradities geregeld herleven. Zo gaat dat dus ook met oude loungebank die nu weer helemaal hip is. Graag leven we als een god in Frankrijk of als een keizer in Rome en nemen we ‘al koekhappend’ allerlei lekkernijen tot ons, liggend op de loungebank. Het verschil is dat we dat liggen nu ‘chillen’ noemen en dat de druiven en ander fruitsoorten zijn veranderd in chips en borrelnootjes.

Wat maakt de loungebank populair?

Hij is er nog steeds: de klassieke loungebank waar menig Romeinse keizer en middeleeuwse prinses uren op doorbracht. En die wordt ook veel verkocht. Maar we gaan heus wel met onze tijd mee hoor. Er zijn nu ook moderne varianten loungebanken, met minimalistisch design gekenmerkt door strak lijnenspel of een klassiek icoon waar. Kortom: loungebanken zijn er in diverse varianten. Soms heb je nu eenmaal behoefte om languit op de loungebank te relaxen. En soms om een gezellige opstelling te creëren. Bijvoorbeeld wanneer je bezoek hebt. In deze moderne tijd bestaan de meeste loungebanken uit losse elementen, waardoor een nieuwe opstelling snel is gemaakt. Zou dat het grote geheim zijn van de loungebank? Jij mag het zeggen! Dat kun je doen via ons contactformulier.

Terug naar boven