Italiaanse lekkernijen waar je niet omheen mag

Rate this post

Geniet van authentieke Italiaanse producten

Fan van Italië? Let wel: we vragen niet naar je verering van La Squadra Azzurra, de helden van het Italiaanse voetbalteam. Nee, we vragen of je fan bent van het Italië zoals dat op het platteland en in de keuken wordt gemaakt. Ofwel: ben jij ook zo dol op Italiaanse lekkernijen? Als je daar bevestigend op kunt antwoorden, kun je nu stoppen met lezen. Is jouw antwoord ontkennend? Dan is ons advies: lees dit blog snel verder en laat je inspireren door alles wat Italië zo lekker laat smaken. Forza Italia!

Truffeltapenade

Een unieke tapenade die gemaakt is van de lekkerste truffels uit Molise, het beroemde truffelgebied tussen Rome en Napels. Hier worden veel soorten truffels geraapt, omdat elke soort truffel het ritme van de seizoenen volgt. Zowel zwarte als witte truffels komen er vandaan. De heerlijke truffeltapenade is gemaakt met zeker 5% zomertruffel.

Chocolade

Italië is ook het land van de lekkerste chocolade. Wat dacht je van truffelbonbons uit een ambachtelijke chocolaterie in Turijn. Probeer zeker 4 verschillende soorten chocolade, zoals de Tartufo Nocciola, Torronello, Tartufo Bianco, Tartufo Mandorla. Oja, een vergeet niet de heerlijke Limoncello bonbons. Bellissimo!

Pasta bueno

Pasta is natuurlijk ook synoniem met Italië. Ken jij de 2 hoofdsoorten Italiaanse pasta? De eerste is pasta secca (gedroogde pasta). De tweede is pasta fresca, ofwel verse pasta. De lekkerste van de twee is natuurlijk de verse pasta die wordt gemaakt van hard tarwe, gries, verse eieren en zout. Daar komt geen water bij aan te pas! Daarvan zijn diverse soorten pasta te maken. Jij kent vast ook wel:

  • macaroni
  • fusilli
  • penne
  • ravioli
  • tortellini

Italiaanse chutney

Chutney is superlekker op een bruschetta of zacht brood, of met kaasjes. De Italiaanse chutney is er in verschillende varianten, zoals peperoncino chutney, cactus chutney en rode uien chutney. Doe voor een Nederlandse twist een plakje kaas op een snee brood, en doe op een ander snee brood een heerlijke chutney. Wees dan maar voorzichtig en eet je vingers er niet bij op!

Limoncello

Tot het laatst bewaard: de echte Limoncello! Wist je dat lekkerste Limoncello ter wereld gewoon door een Nederlands bedrijf verkocht wordt? Je bestelt hem eenvoudig online, en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs. We raden je zeker aan om hem eens te proberen!

Ken jij nog meer onweerstaanbare Italiaanse lekkernijen? Verklap ze aan ons via het contactformulier.

Terug naar boven