Verschillende soorten scharnieren

Rate this post

Welke scharnier waarvoor?

Er zijn allerlei verschillende soorten scharnieren. U heeft de soorten en maten voor het uitkiezen. Dat betekent niet dat elke scharnier overal geschikt voor is. Wanneer u scharnieren aanschaft, is het belangrijk dat u rekening houdt met het gewicht van het raam of de deur en de draairichtingen. Kijk ook of het raam of de deur inbraakwerend beveiligd moet worden. In dit artikel vertellen we meer over enkele van de meest voorkomende scharnieren, zodat u een geïnformeerde keus kunt maken.

Veelgebruikte scharnieren

Er zijn haast oneindig veel verschillende soorten scharnieren om uit te kiezen. Daarom vertellen we u meer over veelgebruikte scharnieren, namelijk:

  • Paumelles
  • Dievenklauwen
  • Kogellagerscharnieren

Paumelles

Paumelles kunnen gemakkelijk op opdekdeuren bevestigd worden. Er bestaan verschillende soorten paumelles. Met de verschillende modellen en maten inboorpaumelles bevestigt u een door of kozijn. Kogelstiftpaumelles kunnen een groter gewicht dragen dan scharnieren en zijn ook geschikt voor buitendeuren.

Dievenklauwen

Met dievenklauwen beschermt u uw deuren en ramen extra tegen inbraak. Wanneer u een deur of raam sluit, valt een metalen pen aan de scharnierzijde van de deur of het raam in een rond kommetje. Dit maakt het voor inbrekers moeilijker om de deur of het raam te forceren.

Kogellagerscharnieren

Kogellagerscharnieren zijn voorzien van twee lagers. Ze zijn leverbaar met rechte of ronde hoeken. Ze zijn gemakkelijk uit elkaar te halen of te verwijderen door de uitsparing aan de onderkant van de knoop. Doordat deze scharnieren gekarteld en niet volledig vastgeslagen zijn, wordt de montage eenvoudiger.

BSW scharnieren

Heeft u bovengenoemde soorten scharnieren nodig en wilt u graag bsw scharnieren bestellen? Er zijn nog veel meer verschillende soorten scharnieren waar u uit kunt kiezen. Bent u benieuwd welke dat zijn? Laat het ons weten via het contactformulier.

Terug naar boven