Wat verbruikt een koelcel?

Rate this post

Koelcellen vergelijken

Wanneer u erover denkt een nieuwe koelcel aan te schaffen, zult u verschillende modellen met elkaar vergelijken. U kijkt naar bijvoorbeeld het formaat, het temperatuurbereik en het energieverbruik. Hoeveel energie een koelcel verbruikt, verschilt per type. In dit artikel vertellen we u meer over waarop u kunt letten bij het verbruik van een koelcel, en hoe u energiekosten kunt besparen.

Het energieverbruik van een koelcel

Diverse factoren hebben invloed op het energieverbruik van een koelcel. Dit zijn bijvoorbeeld:
  • De grootte.
  • De efficiëntie van de onderdelen, zoals de motor en condensor.
  • Het verschil tussen de buiten- en de binnentemperatuur.
  • De isolatiewaarden van de wanden.
  • De temperatuur van de goederen die in de koelcel gezet worden.
  • Hoe lang en hoe vaak de koelcel geopend wordt.
  • De plek van de koelmotor en condensor.

Manieren om te besparen op het verbruik

Het verbruik van uw koelcel kunt u door uw gedrag beïnvloeden. Bijvoorbeeld door de deur van de koelcel zo veel mogelijk dicht te houden en voor het naar binnen gaan goed na te denken over wat u allemaal mee wilt nemen. Verder helpt het om ijsvorming in de koelcel te voorkomen en interne warmtebronnen, zoals warme producten, ventilatoren, pompen en verlichting, te vermijden. Ook door het regelmatig laten onderhouden van uw koelcel vermindert u het energieverbruik. Wanneer u een oude koelcel heeft, kan het lonen om hem te vervangen. Nieuwe exemplaren zijn over het algemeen veel energiezuiniger dan oude.

Een zuinige koelcel aanschaffen

Wilt u ook een zuinige koelcel kopen? Een professional bij u in de buurt heeft de koelcel die u zoekt en kan u adviseren over het model dat bij u past. Heeft u al een zuinige koelcel gekocht? Laat het ons weten via het contactformulier.
Terug naar boven